De dameshorloges uit de Steffen collectie zetten hun eerste rasse schreden ongeveer een jaar geleden op de horlogemarkt. ?Joséphine Crème? en ?Joséphine Chocolat? vallen zo goed in de smaak, dat ze al gauw niet meer de bescheiden zusjes bleven van de herenhorloges, maar een volwaardige plaats innemen naast de grote broers.

Zo?n vijfentwintig procent van de Steffen herenhorloges bleek al aan dames verkocht te worden, waaronder velen van hen de geliefden van een reeds trotse eigenaar van een Steffen. Dit bracht grafisch ontwerper en fotograaf Ronald Steffen op het idee enkele modellen te creëren enkel en alleen voor vrouwen. Ronald zocht zijn inspiratie in de romantische sfeer, en zijn liefde voor kostuumfilms bracht hem al gauw bij de passionele relatie tussen Napoleon en zijn geliefde Joséphine. Zijn zoektocht bracht hem tot bij de brieven van Napoleon aan haar, die bol staan van een ongekende haat-liefde verhouding. Dat zijn nieuwe ontwerp ?Joséphine? zou heten, stond ondertussen al vast. Maar om de nieuwe creatie kracht bij te zetten, citeert bezieler Ronald Steffen een zin op de schuine ring onder het bovenste saffierglas: ?Je te couvrirai d?un million de baisers brûlents comme sous l?équateur.? Vrij vertaald: ?Ik zal je overladen met een miljoen kussen, broeiend als op de evenaar.? Als dat niet romantisch is?


Steffen Joséphine CrèmeMaar er is aan nog meer gedacht; er zijn twee uitvoeringen van dit klokje in kleuren die dames heerlijk in de oren klinken; ?crème? en ?chocolat?. De horlogebandjes zijn met de hand vervaardigd uit gelakt hagedissenleer, in dezelfde tinten. Horlogemodel Joséphine is onmiddellijk herkenbaar als een Steffen horloge, dankzij de ondertussen bekende vormgeving die bewust ongewijzigd blijft. De vorm alsook grootte van de kast is op 45mm gehouden, evenals het uiterlijk van de typische Steffen wijzerplaat; diepliggend met een schuine rand, wat voor een bijzondere indruk zorgt. Het passionele hart van deze prachtige dameshorloges klopt dankzij een automatisch Zwitsers uurwerk, dat aan de onderzijde zichtbaar is.


Als ?top of the bill? is de rosé vergulde lunet bezet met gemiddeld 65 briljant geslepen diamanten; wit voor de crèmekleurige Josephine en cognackleurige diamanten voor de chocolat variant. De lunet is in een handomdraai afneembaar, net als de lens van een fototoestel, en kan gemakkelijk vervangen worden door een al dan niet verguld exemplaar zonder diamanten. De uitvoering met diamanten bezel echter blijkt zelfs nóg beter verkocht te worden dan de ?gewone? versie. Tja, diamanten zijn nu eenmaal dames? beste vriend.


Steffen?s Joséphine is een absolute voltreffer in design voor dames; zacht van kleur en design met een glans stoerheid dankzij de vormgeving. Haar bescheiden introductie heeft ongetwijfeld al bijgedragen aan haar succes. De prijs van een Joséphine zonder diamanten is ?2150,- en met diamanten: ?5800,-. Voor verkoopinformatie zie www.steffen.be.


Tekst © voor Horloge.info door: Mylène Koppyn