Baume & Mercier bestaat dit jaar 180 jaar. Het Zwitserse horlogemerk viert dit met de uitbreiding van de William Baume collectie, een collectie die staat voor de 180 jaar lange geschiedenis en know-how op het gebied van horloges en uurwerken. De topmodellen van Baume & Mercier reflecteren de grote traditie van een van de oudste merken in de Zwitserse horloge industrie, waarvan de historie teruggaat tot 1830.

William Baume XL Jumping Hour
Het ?springende uur? is de digitale aanduiding van de uren in een venster in de wijzerplaat via een mechanisme, in plaats van ze met een wijzer aan te geven. Aan het eeind van ieder uur springt het cijfer van het uur verder naar het volgende uur. De William Baume XL Jumping Hour heeft dit springende uur in een venster ter hoogte van de normale 12 uurspositie, terwijl wijzers in rood goud de minuten en de seconden aangeven op twee aparte indexeringen. De 41 millimeter brede kast is gemaakt van 18 karaat rood goud en heeft aan de achterkant een saffier glazen zichtbodem die het automatische uurwerk laat zien. De met de hand gemaakte zwarte of chocoladebruine alligatorlederen band heeft een gesp die ook van rood goud is gemaakt. Het horloge is voor ? 14.100,- verkrijgbaar met een zilverkleurige of zwarte wijzerplaat en is uitgebracht in een gelimiteerde en genummerde oplage van 40 exemplaren per wijzerplaatvariant.


William Baume Retrograde Second
William Baume Retrograde SecondDe ?terugkerende secondewijzer? telt 30 seconden op een boog en keert dan direct terug naar zijn beginpunt om de volgende 30 seconden op (of af) te tellen. De ?Retrograde?-uitvoering uit de William Baume collectie geeft zo de slangvormige wijzer in rood goud extra cachet. Het uurwerk heeft bovendien een grote datumaanduiding op 12 uur, waarbij de datum met twee grote cijfers wordt weergegeven, op twee aparte schijfjes voor de tientallen en de eenheden. De gangreserve van het automatisch uurwerk is te zien door de saffierglazen achterzijde van de kast. De zwarte of zilverkleurige wijzerplaat is uitgevoerd met een ?guilloché vieux panier? motief. De kast in 18-karaats rood goud is van het Baume & Mercier XL-formaat (41 mm). De met de hand gemaakte band in zwart of chocoladebruin alligatorleer sluit met een gesp in rood goud. Ook deze twee modellen worden in een gelimiteerde en genummerde oplage uitgebracht. De winkelverkoopprijs is ? 10.300,-.


William Baume Ultra Thin
William Baume Ultra Thin Ultraplatte horloges zijn altijd synoniem voor superieure elegantie en technische verfijning. Baume & Mercier brengt met dit ultraplatte model uit de William Baume collectie, een eigentijdse uitvoering uit. Het uurwerk is nauwelijks 6,2 mm dik. De kast in Baume & Mercier XL-formaat (41 mm) in 18-karaats rood goud, heeft een zichtbodem waardoor de afwerking van de plaatjes en de bruggen met ?Côtes de Genève?-motief en geblauwde schroefjes te zien zijn. De wijzerplaat is zilverkleurig. De wijzers zèlf zijn uitgevoerd in rood goud. De met de hand gemaakte band in zwart of chocoladebruin alligatorleer heeft een sluiting in rood goud. Het model is verkrijgbaar in een gelimiteerde, genummerde oplage en kost ? 10.100,-.


Neem voor verkoopinformatie contact op met Baume & Mercier via telefoonnummer 0031 (0)20 342 86 43. Voor meer informatie over Baume & Mercier en nieuws zie Horloge.info/Baume & Mercier en www.baume-et-mercier.com.