Smoking special edition Zenith El Primero Chronomaster 1969 Cohiba

Zenith en autosport is een bekende combinatie, maar het horlogemerk deelt ook dezelfde filosofie van excellentie, verfijning en exclusiviteit als Cohiba, een naam die staat voor de meest gewilde sigaren ter wereld. Cohiba bestaat een halve eeuw en dat was voor Zenith aanleiding een special edition uit te brengen binnen de El Primero chronograaf reeks. De special ‘Zenith El Primero Chronomaster 1969 Cohiba’ komt 50 maal in roségoud en 500 maal in staal.

Zenith El Primo Cohiba rosegoud en staal

De twee legendarische merken, een voor fine horlogerie, de ander als makers van het karakteristieke Habanos merk, zijn blij met de samenwerking. Zoals Manufacture Zenith een avant-garde speler is in de wereld van de horlogerie is Cohiba dat in de wereld van de Habanos. Onbeschaamd elitair en met de hand gemaakt zijn Cohiba sigaren de meest exclusieve Habanos sigaren ter wereld. Van 1966 tot 1982 werd het merk uitsluitend gebruikt als een institutionele geschenk van de Cubaanse regering om buitenlandse staatslieden en diplomaten.

‘Cohiba’ komt van de Tainos indianen en verwijst naar de naam die zij gaven aan de specifieke rolmethode van tabaksbladeren door hun voorouders. Vandaag de dag is de fabriek van Cohiba gevestigd in het prachtige herenhuis ‘El Laguito’ uit 1920 in de wijk Cubanacán van Havana. Elk blad van een Cohiba is het neusje van de zalm, en wordt zorgvuldig geselecteerd uit de beste velden van Vegas de Primera, gelegen in de Vuelta Abajo Regio. Maar wat is het geheim van de extreme goede kwaliteit van de sigaren? Een deel van het geheim is de extra fermentatie van de tabaksbladeren in houten vaten. Dit proces zorgt voor een complex aroma en een evenwichtige smaak: een combinatie van kracht en delicatesse.Zentih El primo Cohiba

De El Primero Chronomaster 1969 Cohiba heeft een overwegend bruine kleurstellingen. Met een knipoog naar de ultieme sigaar heeft de wijzerplaat verticale lijnen en het logo van het Cubaanse merk. De roségouden of stalen kast van 42 mm met geschroefde kroon en twee pushers herbergt het El Primero Chronomaster 1969 uurwerk. Het saffieren kastdeksel heeft een gravure, special gemaakt voor het 50-jarig jubileum van Cohiba.Zenith_El Primo_Cohiba_sfeer

Op 11 uur uiteraard het kenmerkende venster dat zicht geeft op de automatische El Primero 4061. Met zijn hoge aantal tikken van 36.000 per uur en COSC certificering is het kaliber één van ‘s werelds meest nauwkeurige kalibers en een paradepaartje van Zenith. Het uurwerk met 282 delen zorgt voor een gangreserve van 50 uur en drijft de centrale uren en minuten en chronograaf- en tachymeterfuncties aan.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Zenith-watches.com