Sinn ?Spezialuhren zu Frankfurt am Main? viert met een gelimiteerde versie van model 956 dat Eintracht Frankfurt, de lokale voetbaltrots, 50 jaar geleden kampioen van Duitsland werd. Dit kunststukje hebben de Frankfurter sindsdien niet weten te herhalen, sinds halverwege de jaren 1990 is de vereniging zelfs meestal in het rechter rijtje van de Bundesliga of bovenaan de Duitse eerste divisie te vinden.

Maar dit jaar ziet het er (tot nu toe) een stuk beter uit. De ?Eintracht? staat wel 10de, maar dat is op slechts 6 punten van de derde positie, die in de Bundesliga recht geeft op de voorronde van het miljoenenbal van de Champions League. Wie weet waar dat eindigen zal, zeker nu Sinn, het beroemdste horlogemerk uit Frankfurt, de club steunt via een gelimiteerde uitgave van haar model 956 met de naam ?Adler?, een verwijzing naar het wapen van de voetbalvereniging.


het uurwerk van de Sinn Modell 956 "Adler"Deze uitvoering van de klassieke rally chronograaf van Sinn is een must voor elke Eintracht fan, maar ook voor alle verzamelaars van het merk Sinn. Het horloge heeft een geborstelde massief stalen kast met ontspiegeld saffier glas. Op de wijzerplaat is het verenigingswapen van Eintracht Frankfurt in sterling zilver aangebracht. Op de rotor van het automatische uurwerk staan de adelaars die gedurende de 110 jarige geschiedenis van de vereniging als wapen zijn gebruikt.


Het tot 500 stuks gelimiteerde horloge komt met een stalen en lederen band in een luxe houten doos en het boek ?Zeiten der Eintracht?. Het is officieel onder licentie van Eintracht Frankfurt uitgegeven en is te koop voor ? 2.290,- via de speciale website: www.sinn-adler.de


Leuk te vermelden is dat de club in 1899 werd opgericht door meester-horlogemaker Albert Pohlenk en dat Eintracht in haar geschiedenis twee keer een Europese titel wist te winnen (Jaarbeursstedenbeker in 1966/1967 en de UEFA cup in 1979/1980). Niet leuk is dat ze dat beide keren deden door zich (in verschillende stadia) te ontdoen van Feyenoord uit Rotterdam.