De spectaculaire SpidoLite SA die eerder dit jaar succesvol zijn debuut maakte, krijgt dit najaar gezelschap van twee nieuwe modellen. Met de lancering van een exclusieve roségouden uitvoering en een stoere volledig zwarte titanium DLC variant completeert en voltooit Linde Werdelin de SpidoLite SA familie.

In de vormgeving van haar exclusieve sporthorloges zoekt Linde Werdelin met regelmaat de grenzen op. Zo ook in de ontwikkeling van de nieuwe SpidoLite SA modellen. Om het gebruik van roségoud als metaal mogelijk te maken moest de unieke techniek van het uitboren, die Linde Werdelin al eerder gebruikte, verder geperfectioneerd worden. En met succes, evenals haar bloedverwanten toont de roségouden SpidoLite SA een prachtig skelet, waarbij de bijzondere opengewerkte wijzerplaat delen van het uurwerk blootlegt.


het uurwerk van de SpidoLite SA met blauwgouden rotorOok door de achterkant van het horloge wordt de liefhebber een blik op het fraaie uurwerk gegund, waarbij tevens de met Linde Werdelin en Andersen Genève logo uitgeruste blauwgouden rotor is te aanschouwen. Het Andersen Genève logo staat op de rotor omdat de nieuwe lichtgewichten, evenals de pater familias, zijn uitgerust met een automatisch A. Schild 1876 uurwerk uit 1970, dat speciaal voor de SpidoLite SA door de gerespecteerde Deense horlogemaker en oprichter van de AHCI (Académie Horlogère Des Créateurs Indépendants ?de academie van onafhankelijke horlogemakers) Svend Andersen is gemodificeerd.


SpidoLite SA All Black - klik aan voor een grote afbeeldingDe lancering van de SpidoLite SA familie markeert de voorzetting van Linde Werdelin?s samenwerking met onafhankelijke horlogemakers. ?Met de creatie van een complete SpidoLite SA familie wilden wij in elke smaak kunnen voorzien. Hierbij is de samenwerking met Svend Andersen nog maar het begin van een aantal grote projecten die in de toekomst zullen volgen.?, laat Jorn Werdelin weten.


De nieuwe SpidoLite SA modellen worden in een gelimiteerde oplage van 88 stuks vervaardigd. De richtprijs van de volledig zwarte SpidoLite SA All Black is ? 9.800,- en de roségouden uitvoering SpidoLite SA Rose Gold is voor ?15.800,- te verkrijgen.


Verkoopinformatie is te krijgen via Friederichs, de importeur van Linde Werdelin.