De Montblanc Star 4810 lijn is een mooi voorbeeld van classicisme en moderniteit in één. De automatische chronograaf met het nummer 4810 is het nieuwste lid van de Montblanc Star-collectie - een lijn waarin vorm en functie tot in de essentie worden gereduceerd. Het is het overtuigende bewijs dat eenvoud vaak al voldoende is om aan de meest exacte en functionele eisen te voldoen.

Doordat de plechtige 44 millimeter brede kast is voorzien van een slanke lunet en er is afgezien van de vaak overbodige tachymeterschaal, is er op de wijzerplaat voldoende ruimte om de verschillende functies groter uit te meten. De twee grote sub-wijzerplaten van de 30 minuten- en 12 urenteller van de chronograaf, samen met het grote venster van de datum, zorgen voor een prettig afleesbare verticale as. De kleine secondeteller bij 9 uur, met indexering per 10 seconden, is juist extra klein weergegeven als discrete tegenhanger. Boven dit alles draaien de chronograaf secondewijzer (met rode punt en geperforeerd Montblanc logo als tegengewicht) en de zwaardvormige minuten- en urenwijzer voorzien van lichtgevend Super-LumiNova. Strak zijn de gepolijste opgelegde Romeinse cijfers op de minder eenvoudige ? maar daarom niet minder mooie ? zwarte geguillocheerde wijzerplaat.


De Montblanc Star 4810 Chronograph Automatic heeft een automatisch mechanisch Montblanc 4810/501 uurwerk met een gangreserve van ongeveer 46 uur, dat beschermd wordt door een saffierglazen zichtbodem die een mooi zicht op de technische details van het fraai gedecoreerde uurwerk biedt. De chronograaf is voorzien van een zwarte alligator lederen band met drievoudige vouwsluiting en kost ? 2.835,-


Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Montblanc Nederland via telefoonnummer 020 ? 342 86 16.