Het Duitse horlogemerk ?Sinn Spezialuhren? viert dit jaar de 40ste verjaardag van hun sportchronograaf model 144. Ter ere van dit jubileum presenteerde het merk de ?144 St S Jubiläum? op Baselworld (de grootste en meest toonaangevende horloge- en sieradenbeurs ter wereld, die morgen sluit). Voor de gelegenheid is de jubileumuitvoering geheel in zwart en gelimiteerd tot 300 stuks.

De Sinn 144 St S Jubiläum is niet alleen een bijzondere uitgave door de limitering, het is ook voorzien van de meest actuele uitvindingen die door Sinn op horlogegebied zijn ontwikkeld. Zo is het via PVD zwart gemaakte horloge voorzien van een laag Tegiment ? een technologie van Sinn waardoor het zwart op de kast en band veel beter bestand is tegen krassen en slijtage. Ook is in het horloge van de Sinn Ar-drooghoudtechniek  voorzien, waardoor bij eventueel indringen van vocht het horloge niet beslaat en het uurwerk niet wordt aangetast.

De Sinn 144 St S Jubiläum heeft een 41 millimeter brede kast met daarin een Valjoux 7750 chronografenuurwerk. Het is voorzien van gravuren ?40 Jahre? en ?Eine von 300?, om extra te onderstrepen dat het om een bijzonder model gaat. Het horloge kost ? 2.190,- en is verkrijgbaar via de website van Sinn.