Tijdens Baselworld (de grootste en meest toonaangevende horloge- en sieradenbeurs ter wereld, die nog loopt tot 3 april a.s.) presenteert Rolex een aantal nieuwe modellen. Met de aankondiging dat de Sea-Dweller weer terug komt ? een van Rolex iconische horloges, voor het eerst gelanceerd in 1967 en gestopt in 2008 ? zal het Zwitserse horlogemerk haar grote schare liefhebbers dit jaar waarschijnlijk het meeste plezier doen.

De nieuwe Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller 4000 (ref. 116600), zoals het horloge voluit heet, is ten opzichte van het laatste model uit 2008 (ref. 16600) vooral veranderd door de toepassing van enkele innovaties, die Rolex sinds het afscheid van de Sea-Dweller heeft gedaan. Zo is het horloge nu voorzien van een prachtige Cerachrom bezel inlay; de zwarte schijf in de eenzijdig draaibare duikring, gemaakt van door Rolex gepatenteerd kras- en kleurvast keramiek. De cijfers en indexen in de bezel inlay zijn voorzien van een laagje platina, dat is aangebracht door dampafzetting (PVD).


de Cerachrom bezel inlay


De 40 millimeter kast van de Sea-Dweller is waterdicht tot een diepte van 1.220 meter (4.000 voet) en is gemaakt uit één stuk bijzonder corrosie bestendig 904L gehard staal, met in de zijkant een heliumventiel ter voorkoming van overdruk bij decompressie. Aan de kast zit een stalen Oyster band met een Rolex Glidelock extensie, waardoor de band eenvoudig in stapjes van 2 millimeter (tot een maximale lengte van 20 mm) langer of korter kan worden gemaakt. Voor de serieuze duiker heeft de band ook een 26 millimeter Fliplock duikextensie.


Rolex Oyster band met Glidelock en Fliplock extensie


Op de kast zit krasvast saffier glas, waaronder de zwarte wijzerplaat te zien is. De wijzers en de indexeringen op de wijzerplaat zijn gemaakt van 18 karaat wit goud, gevuld met Rolex eigen lichtgevende materiaal Chromalight.


klik aan voor een grote afbeelding van de Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller 4000 ref. 116600


In het horloge is het uiterst betrouwbare en door Rolex zelf gemaakte kaliber 3135 uurwerk te vinden, dat door het COSC chronometer is gecertificeerd (en dus zeer geringe gangafwijkingen kent).  De Sea-Dweller 4000 komt dit voorjaar in de winkel voor 9.900 Zwitserse Frank (ongeveer ? 8.133,-).

Kijk op Horloge.info/Rolex voor meer nieuws en bezoek Rolex.com voor verkooppunten.