Tudor heeft op Baselworld een nieuwe uitvoering van de Heritage Black Bay gepresenteerd. Het nieuwe model is een blauwe kleurvariant van het eerste model uit 2012 en is qua design daarom ook een greep uit de rijke geschiedenis dat het merk op het gebied van duikhorloges heeft. Het gebruik van de nieuwe kleuren maakt het echter een totaal ander horloge.

De Tudor Heritage Black Bay uit 2012 was geheel gestijld om niet alleen een model uit vervlogen jaren te herdenken, maar het ook gelijk te laten lijken alsof het horloge er fysiek al enkele decennia was. Met vintage lumen in de goudomrande indexen en wijzers, de dieprode kleur van de bezel en de chocolade- bruinzwarte wijzerplaat was die insteek zeer geslaagd. De nieuwe Tudor Heritage Black Bay is echter totaal het tegenovergestelde: met haarscherpe contrasten tussen de zwarte wijzerplaat en zilveromrande hagelwitte lumen in indexen en wijzers, omrand door de Midnight Blue bezel, heeft Tudor een erg frisse opvolger gemaakt. Qua model nog steeds Heritage, maar qua gevoel erg cool.


klik aan voor een grote afbeelding van de Tudor Heritage Black Bay in cool Midnight Blue


De nieuwe Tudor Black Bay Heritage is voor de rest gelijk gebleven, met het oude logo van Tudor op de plaat en kroon, de 41 millimeter stalen kast en een waterdichtheid van 200 meter. Fijn is dat de prijs ook hetzelfde is: aan een stalen band met extra NATO band voor ± ? 2.700,- of aan een vintage-lederen band met eveneens een extra NATO band voor ± ? 2.450,-. Kijk op TudorWatch.com voor verkooppunten en meer nieuws en informatie over Tudor.