Omega introduceerde in 1957 de Seamaster 300, een horloge special ontworpen voor duikers en professionals die onder water werkten. De eenzijdig draaibare duikring met indexering voor duiktijd, samen met de combinatie van een zwarte wijzerplaat, lichtgevende indexen en grote wijzers en cijfers, maakte het voor duikers mogelijk om onder verschillende lichtomstandigheden optimaal de tijd af te kunnen lezen.

Na meer dan 50 maakt de onder verzamelaars nog immer populaire Omega Seamaster 300 z?n comeback op Baselworld (de grootste en meest toonaangevende horloge- en sieradenbeurs ter wereld). De nieuwe Omega Seamaster 300 is natuurlijk geheel geüpgrade en verbeterd, maar zonder de uitstraling van het origineel te verliezen. De wijzerplaat is nu gemaakt van keramiek, waarvan de opdruk bestaat uit een combinatie van goud en palladium. De wijzers zijn van wit goud, gevuld met ?vintage? Super-LumiNova, net als de uren-indexen die gevormd worden door uitsparingen in het keramiek.


De 41 millimeter brede Seamaster 300 komt in verschillende uitvoeringen, waaronder RVS, titanium, Omega?s eigen 18K Sedna? goud en 950 platina (met een gewicht van 450 gram!) en daarnaast in combinaties van deze metalen. Op de kast is de duikring voorzien van een keramische inlay met, afhankelijk van de variant, nog een van twee door Omega zelf ontwikkelde legeringen als schaalverdeling: Ceragold? en Liquidmetal®.


Omega Seamaster 300 - klik aan voor een grote afbeelding


In het horloge huist het Co-Axiale Omega caliber 8400 dat bestand is tegen magnetische velden sterker dan 15.000 gauss (1,5 tesla). Het is een officieel gecertificeerde chronometer en de Seamaster 300 is natuurlijk waterdicht tot 300 meter (30BAR/1000 voet). Bij een nieuwe uitvoering hoort ook een nieuwe prijs: vanaf ? 5.000,- voor het stalen model.


Kijk op Horloge.info/Omega voor meer nieuws en bezoek OmegaWatches.com.