SIHH 2018: Vacheron Constantin Collection Excellence Platine Traditionnelle Complete Calendar

Sinds 2006 biedt Vacheron Constantin met zijn Collection Excellence Platine-concept verzamelaars buitengewone horloges aan. Van horloge met eenvoudige tot horloges met de meest complexe complicatie, uitgegeven in limited editions. Wat alle modellen uit de serie gemeen hebben is een 950 platina kast en een gezandstraalde wijzerplaat met ‘Pt950’-inscriptie tussen 4 en 5 uur en donkerblauwe alligator lederen band met platina vouwsluiting. Als vooruitblik op SIHH 2018 presenteert Vacheron Constantin uit de Collection Excellence Platine de Traditionnelle Complete Calendar.

TRADITIONNELLE COMPLETE CALENDAR Collection Excellence Platine

De tot 30 meter waterbestendige platina kast van 41 mm herbergt het uit 308 componenten bestaande kaliber 2460 QCL, een mechanische zelfopwindende beweging die volledig is ontwikkeld en geproduceerd door Vacheron Constantin. Via het saffieren kastdeksel is onder andere het oscillerend gewicht van 22 karaat goud zichtbaar. Met een frequentie van 4 Hz drijft het de centrale uren, minuten en seconden aan, een volledige kalender en maanfase aan, en genereert het uurwerk een 40-uurs gangreserve. De nauwkeurige maanfase-indicatie vereist slechts één aanpassing om de 122 jaar (in vergelijking: een meer eenvoudige maanfase complicatie moet in de regel eens in de drie jaar bijgesteld worden.TRADITIONNELLE COMPLETE CALENDAR Collection Excellence Platine

TRADITIONNELLE COMPLETE CALENDAR Collection Excellence Platine

Net als de platina kast zijn dauphine-type wijzers en ‘bâtons de Genève’ urenmarkeringen kenmerken die horen bij de esthetische codes van de Traditionnelle-collectie. Onder andere een prachtig vormgegeven platina maanschijf met een 3 D maanlandschap omringt door sterren zorgt voor het unieke karakter van dit model.

TRADITIONNELLE COMPLETE CALENDAR Collection Excellence Platine

De Vacheron Constantin Collection Excellence Platine Traditionnelle Complete Calendar draagt het Hallmark of Geneva  zegel en is gelimiteerd tot 100 stuks.

Prijs: € 57.000,-
Meer informatie: Vacheron-constantin.com