Limited Editon Watch: Roger Dubuis Excalibur Spider

De Excalibur serie van Roger Dubuis met RD01SQ kaliber kent inmiddels 11 modellen. De oranje Roger Dubuis Excalibur Spider is in uiterlijk wellicht de meest opvallende. Het skeleton model met een dubbel vliegende tourbillon heeft een 47 mm titanium kast met zwarte DLC coating. De geperforeerde oranje band van rubber heeft een kalfsleden oranje stiksels. Wellenswaar opvallend, maar niet vaak zichtbaar; het horloge kent een oplage van slechts 28 stuks.Roger-Dubuis-Excalibur-Spider-Double-Flying-Tourbillon-3

Een dubbele vliegende tourbillon in een skeleton horloge is de handtekening van deze lijn.  Roger Dubuis de enige horlogemaker die deze technisch vooruitstrevende combinatie biedt. Het gebruikte kaliber, RD01 SQ met 50-uurs gangreserve, heeft, buiten een esthetische aantrekkingskracht, ook een hoge dankzij het differentieel systeem dat het tempo van de twee tourbillons verlaagt. De naast elkaar geplaatste tourbillons hebben een dubbele functie, te zien aan de ring, de sub-dials, met seconden teller. Op 9 uur wordt de resterende gangreserve weergegeven in een venster dat geïnspireerd is op het uiterlijk van brandstofmeters van racewagens. Niet zonder toeval; Roger Dubuis is partner van Pirelli en maakte de serie speciaal ter ere van deze samenwerking.

kastdeksel Roger Dubuis Excslibur Spider

Kaliber RD01SQ

Kaliber RD01SQ

De kast van de Excalibur Spider meet 14,95 mm in dikte en heeft, net als de kroon, pittig ogende zijkanten van oranje rubber. De rhodium indexen die eruit zien als bouten zijn gevuld met lichtgevend materiaal. Centrale wijzers zijn van18 karaat goud en deels opgewerkt. De rode punt is gevuld met lichtgevendmateriaal. Het sportieve meesterstukje met Poinçon de Genève keurmerk -zichtbaar gemaakt op 6 uur-  is waterbestendig tot 50 meter.

Prijs: € 222.500
Meer informatie: Rogerdubuis.com