Seiko Prospex Kinetic GMT – de Tuna is terug

Seiko lanceerteen nieuwe uitvoering van het Seiko Prospex duikhorloge; een model dat al sinds 1975 in de collectie van Seiko te vinden is en door fans van het Japanse horlogemerk liefkozend de ?Tuna (Can)? wordt genoemd.

Seiko loopt al sinds de lancering van haar eerste duikhorloge in 1965 (de 62MAS, ref. 6217) voorop op het gebied van duikhorloges. Sindsdien heeft Seiko met vele vindingen de doorontwikkeling van duikhorloges aangevoerd, zoals met het dubbele horlogekast systeem, dat voor het eerst werd toegepast bij de eerste Prospex uit 1975. Hierbij wordt de binnenkast beschermd door een buitenkast ? een constructie die nu ook weer is gebruikt voor de nieuwe Prospex Kinetic GMT.

 

Het hele design van de Seiko Prospex Kinetic GMT is gericht op professioneel gebruik: het horloge is waterdicht tot 200 meter, heeft driedimensionale indexen en pijlvormige wijzers die gevuld zijn met het zeer lichtgevende Lumibrite, en het krasvaste saffierglas is voorzien van antireflectieve coating. Daarnaast beschikt het horloge over een GMT (tweede tijdzone) wijzer en is het voorzien van het kinetische 5M85 kaliber uurwerk, dat door de beweging van de pols een gangreserve op kan bouwen van maar liefst 6 maanden (welke kan worden gecontroleerd door de drukknop op 2 uur in te drukken).

 

Seiko Prospex Kinetic GMT SUN019P1 - klik aan voor een grote afbeelding

 

De winkelverkoopprijs van ? 660,- maakt het horloge zeer bereikbaar en de Seiko Prospex Kinetic GMT zal dan ook niet alleen door zowel professionele duikers, maar ook door liefhebbers van Seiko duikhorloges met open armen worden ontvangen. Het model komt in drie varianten: de geborsteld stalen (ref.) SUN019P1 met witte details, de geborsteld stalen SUN021P1 met gele details en de PVD zwart stalen SUN023P1 met rode details. Kijk op Seiko.nl voor meer informatie en verkooppunten en lees Horloge.info/Seiko voor meer nieuws.