Scoop: Vanaf juni op de Japanse markt het Seiko Alpinistenhorloge ABC

Japan kent op 11 augustus de nationale feestdag ‘Dag van de berg” waarop o.a de avonturier en bergbeklimmer Yuichiro Miura wordt herdacht. Yuichiro Miura en zijn zoon Gota Miura bereikte de top van Mt. Cho Oyu (8,201m) in 2002. Miura was toen 69 jaar. De twee waren het eerste vader-zoon koppel dat de 8000m hoge bergtop wist te bereiken. In aanloop naar de feestdag lanceert Seiko Japan in juni in gelimiteerde oplage van 1000 stuks de Seiko ABC (SBEL009) – Altimeter, Barometer, Compass – , een connected horloge, verbonden via bluetooth. Het sportieve horloge loopt op zonne-energie en de speciale smartphone-toepassingen zijn volledig toegepast op functies die ideaal of zelfs onmisbaar zijn tijdens de bergsport.

Seiko compas

Dankzij de applicaties is het mogelijk bergroutes in te stellen en een klimplan te maken. Dalingen en hoogtes worden weergeven en het horloge beschikt over tijdsynchronisatie. De interface is comfortabel en makkelijk in gebruik en geven de alpinist eenvoudig de benodigde informatie. Bij het ontwerp van het horloge is er rekening mee gehouden dat uitstekende onderdelen geen belemmering mogen vormen in combinatie met kleding terwijl de pushers niet per ongeluk geactiveerd mogen worden. Het resultaat is een glad afgewerkte kast met functionaliteiten die ook bij het dragen van de handschoenen stress-loos bediend kunnen worden. Ze zonnecelbatterijen werken tot vijf maanden, zelfs wanneer ze niet regelmatig aan daglicht worden blootgesteld. Een siliconen band zorgt voor draagcomfort.

SBEL009Een van de meest spectaculaire sensaties tijdens een klimtocht is de zonsopkomt en ondergang. Het horloge is daarom voorzien van een sunrise sunsettime functie die te integreren is binnen het klimplan door informatie in te voeren over de positie en de hoogte van de berg. De persoonlijke klimprestaties kunnen worden bijgehouden in een speciaal daarvoor ontworpen applicatie. Deze kan worden voorzien van 5 foto’s, als herinnering of informatie voor het thuisfront. Weer een andere applicatie houdt de atmosferische druk bij en wanneer de Fieldsensor® wordt geïnstalleerd worden luchtdruk, temperatuur en hoogte gemeten.

De kast heeft een afmeting van 57,9 x 48,1mm en is waterbestendig tot 10 atm. Het kent een energiebesparingsfunctie, een automatische kalender tot 31 december 2064, een wereld timefunctie voor 42 steden en 7 continent,  geavanceerde meetfuncties voor klimsnelheid en hoogte, temperatuurmeetfunctie en een LED-lichtfunctie. Het Seiko Alpinistenhorloge komt alleen in Japan op de markt en is vanaf juni te bestellen.

Prijs: € 350
Meer informatie: Seiko-watch.co.jp