Rolf W. Schnyder, CEO van de Zwitserse horloge manufactuur Ulysse Nardin, is op 14 april na een kort ziektebed overleden. Met het overlijden van Rolf W. Schnyder verliest de Zwitserse horloge industrie in korte tijd opnieuw een van haar grote visionairen ? en Ulysse Nardin een belangrijke bron van innovatie.

Rolf W. Schnyder kocht in 1983, samen met een paar vrienden, het familiebedrijf Ulysse Nardin. Het traditierijke bedrijf stond op de rand van een faillissement, maar maakte met Schnyder aan het roer een radicale omwenteling en werd weer een van de grote merken van de mechanische horlogesector, met vele bijzondere horloges met bijzondere innovaties ? zoals de eerste astronomische horloges en ?the freak? ? tot gevolg.

Tekenend voor de visie van Schnyder, is een uitspraak die hij enkel jaren geleden deed:  ?De toekomst van Ulysse Nardin ziet er net zo rooskleurig uit als het verleden, mede dankzij de aanhoudende inzet van de medewerkers. Hun vertrouwen, loyaliteit, talent en toewijding zijn van onschatbare waarde voor Ulysse Nardin om de grenzen van het mechanische horlogemaken te blijven opzoeken – en te blijven overschrijden?.


Rolf W. Schnyder was getrouwd en had drie kinderen. Zijn overlijden komt onverwachts, maar door de aanwezigheid van een opvolgingsplan lopen de operationele zaken bij Ulysse Nardin verder ? volgens de visie van Rolf W. Schnyder.


Zie voor meer informatie over het merk Ulysse Nardin Horloge.info/Ulysse Nardin.