Danish Design is een typisch Nederlands horlogemerk. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar de oprichting van Danish Design kwam tot stand toen de firma Weisz Uurwerken BV zich in 1988 realiseerde dat het aanbod design-horlogemerken erg beperkt was. Tel daarbij op dat Scandinavisch ontwerp in de jaren 1980 vanwege het simpele en elegante karakter al erg populair was en één van de eerste ontwerpers van Danish Design de Deen Jan Egeberg was, en de naam is verklaard.

Sinds 1988 is Danish Design uitgegroeid tot een serieus internationaal design-merk. De horloges en sieraden worden wereldwijd verkocht maar het Design blijft wel Danish. Tijdens Baselworld werden nieuwe ontwerpen getoond van Martin Larsen, een in 1970 in Denemarken geboren industrieel ontwerper. Nadat hij zijn studie aan de Royal College of Art in London had voltooid en daar een paar jaar had gewerkt met verschillende beroemde collega?s, keerde hij terug naar Kopenhagen om zijn eigen design studio op te zetten.


het Danish Design horloge van Larsen dat in 2008 de Red Dot Design Award wonDe nieuwe horloges die Larsen voor Danish Design ontworpen heeft, zijn geïnspireerd op simpele geometrische vormen, die door de gelaagdheid van de structuur de horloges een zekere diepte geven. De 40 millimeter stalen horloges zijn er in twee wijzerplaatvarianten, hebben gebold mineraal glas, een lederen band en kosten ? 189,-.


Het is niet de eerste keer dat Larsen voor Danish Design horloges ontworpen heeft; een van zijn modellen won in 2008 zelfs een Red Dot Design Award voor Danish Design (het horloge op de foto rechts). Dit stalen horloge is overigens ook nog steeds verkrijgbaar en kost zowel in de 34 millimeter dames- als de 40 millimeter herenuitvoering ? 145,-.


Zie voor meer informatie over Danish Design www.danishdesignwatches.com.