Rolex, een van ?s werelds grootste luxe horlogemerken, wordt vanaf 2013 de officiële tijdmeter van de Formule 1 en gaat ook het officiële horloge maken. Rolex onderstreept hiermee haar verbondenheid met de motorsport en haar status als sponsor van grote wereldberoemde sportevenementen.

Rolex` CEO Gian Riccardo Marini: ?Het is een opwindende stap voor Rolex en  omdat de Formule 1 en ons merk heel goed bij elkaar passen, behoeft deze samenwerking vrij weinig uitleg. Rolex en de Formule 1 belichamen elk op hun eigen gebied een gevoel van avontuur, superlatieve mechanica en een sterk verlangen de grenzen van de technologie te verleggen.? Voor Bernie Ecclestone, CEO van de Formula One Group, is Rolex de meest logische keuze voor een sportevenement van wereldklasse, zoals de Formule 1: ?De prestige van het merk, de buitengewone kwaliteit van de horloges en gepassioneerde en de al langdurige verbondenheid met motorsport van Rolex, geven de samenwerking echte geloofwaardigheid?.


Vlnr: Gian Riccardo Marini, CEO van Rolex SA en Bernie Ecclestone, CEO van de Formula One group © Rolex / Eddy Mottaz


Het merk Rolex zal vanaf het nieuwe Formule 1 seizoen te zien zijn op locaties op en om elk circuit, en in verschillende bochten en natuurlijk bij de weergave van tijden. In de volgende seizoenen kan de positie nog worden uitgebreid. Rolex voegt met de sponsoring van de Formule 1 een extra sportevenementen toe met wereldwijde allure: het merk is al sponsor van The Open Championship Golf en het Wimbledon tennistoernooi.


Kijk op Horloge.info/Rolex en Rolex.com voor meer informatie en nieuws over het Zwitserse horlogemerk.