Rolex in de woorden van Rolex zelf

Op rolex.org zijn alle verhalen ‘superlative’ en ‘officially certified’

Rolex in de woorden van Rolex zelf

Bij Rolex doen ze het liefst alles zelf. De horloges zijn het tastbare bewijs en om die filosofie kracht bij te zetten en uit te leggen is er nu de website rolex.org. Een nieuwe merksite gewijd aan de geschiedenis van Rolex en de betrokkenheid van het merk bij het milieu, de kunst en wetenschap. Rolex in de woorden van Rolex zelf.

Rolex is een geheim. Het is gesloten als een oester. Het is ook geen traditioneel bedrijf, maar een stichting. Verhalen en geruchten over Rolex zijn er in groten getale. En omdat de stichting over een heleboel zaken geen openheid hoeft te geven, zijn vele verhalen soms niet helemaal correct. Dat zal Rolex in sommige gevallen een doorn in het oog zijn. Zeker wanneer ergens naar geraden wordt of wanneer er een onjuiste interpretatie wordt opgetekend. Om op sommige vlakken wat meer openheid van zaken te geven, heeft Rolex onlangs een nieuwe website gelanceerd. Op rolex.org lees je alles over Rolex in de woorden van Rolex zelf. Met de website wil Rolex meer inzicht geven in de motieven achter het handelen van het wereldberoemde horlogehuis.

Een digitale bibliotheek

Rolex in de woorden van Rolex zelf

Hans Wilsdorf is de oprichter van Rolex en op de nieuwe website zijn vele verhalen over hem te vinden

De website oogt prachtig en biedt de mogelijkheid om oneindig scrollend een diepe duik in de denkwijze van het fameuze horlogemerk te maken. Aan de hand van talloze artikelen en video’s over bijvoorbeeld uurwerkdesign, technische innovaties en de fascinatie voor de diepzee, wordt de wereld van Rolex geopenbaard. Ook over de roots van Rolex en oprichter Hans Wilsdorf is op rolex.org veel informatie te vinden. Al klikkend en scrollend door de digitale bibliotheek die de website eigenlijk is, ontvouwt zich een immens panorama met zicht op interessante weetjes en verhalen die betrekking hebben op filantropie, avontuur en de filosofie van het huis/de stichting Rolex. Ook de ambities op het gebied van horloge- en uurwerktechniek worden behandeld.

Rolex in de woorden van Rolex zelf

Volgens Rolex is de nieuwe website bedoeld om “… een manier van denken over onze plek in de wereld en een streven om eraan bij te dragen” uit te leggen aan de bezoekers van rolex.org. Rolex is naar eigen zeggen “… gebaseerd op een fundamenteel geloof in onbeperkt menselijk potentieel, in voortdurende verbetering, in het altijd verleggen van de grenzen en het in acht nemen van een langetermijnperspectief. Onze horloges zijn gemaakt om lang mee te gaan. Dat is onze bijdrage aan toekomstige generaties.”

Rolex in de woorden van Rolex zelf

De gouden gloed van de iconische Rolex Oyster Perpetual

Kijk zelf op www.rolex.org om de achtergronden, ambassadeurs, activiteiten en gedachten achter het merk met de kroon te ontdekken. En daarna naar www.rolex.com om de bijpassende horloges te bestuderen.