Roger Dubuis heeft zojuist zijn nieuwste horloge onthuld, deze is gemaakt om het tienjarig bestaan ​​van Lamborghini op Le Mans te vieren. Eén die zeker zal opvallen.

Ze doen dit met hun nieuwste model: de Roger Dubuis Excalibur Spider Flyback Chronograph. Dit verbindt de Excalibur Spider Flyback Chronograph met de SC63 hypercar van de Italiaanse autofabrikant.

De nieuwste editie van de Excalibur Spider Flyback is zeker niet de eerste, want de samenwerking tussen Roger Dubuis en Lamborghini Squadra Corse heeft al talloze speciale edities opgeleverd. De nieuwe Excalibur Spider Flyback Chronograph, geïnspireerd op Lamborghini’s hypercar SC63, heeft de opvallende kleur Verde Mantis (lichtgroen), aangevuld met Nero Noctis (zwart) en de Italiaanse driekleuren groen, wit en rood. Stuk voor stuk kleuren die je ook terugziet bij het Italiaanse raceteam.

Het horloge maakt toch vooral indruk met zijn complexe geskeletteerde wijzerplaat, die het uurwerk met chronograaf laat zien. Het uurwerk, kaliber RD780, beschikt over twee gepatenteerde innovaties: een 120 graden roterende minutenteller en een secondenvergrendelingssysteem (SBS) dat de chronograaf extra stabiliteit geeft. Het bijzondere eraan: deze technologie maakt een flyback-functie mogelijk, waardoor de tijdmeting onmiddellijk en zonder tussenstop opnieuw kan worden gestart.

De kast van 45mm van de Roger Dubuis-chronograaf is gemaakt van lichtgewicht grijs koolstof en wordt aangevuld met een krasbestendige keramische lunette. De rotor aan de achterzijde is geïnspireerd op de velgen van de Lamborghini supercasr.

Het ontwerp van de wijzerplaat is afgeleid van de karakteristieke Y-vorm van de koplampen van de Lamborghini SC63, de geskeletteerde pushers en de schijnbaar  zwevende tachymeterschaal maken het zeer dynamische ontwerp af.

De rubberen band, eveneens in de kleur Verde Mantis, heeft een ‘Quick Release System’, waardoor je de band snel kunt verwisselen.

De Excalibur Spider Flyback Chronograph in Verde Mantis is gelimiteerd tot 88 stuks en kost €114.500 euro.