In 1997 vestigde Bell & Ross met zijn Hydromax-duikhorloge een wereldrecord voor waterbestendigheid tot een diepte van 11.100 meter. Die prestatie was mogelijk dankzij de volledige vulling van de behuizing met een gepatenteerde transparante gefluoreerde olie. Nu zet het Franse merk zijn duikafkomst extra kracht bij met nieuwe duikers van de BR 03.

Sinds dit record uit 1997 heeft Bell & Ross zich gevestigd als een van dé go-to merken op het gebied van duikhorloges.

Net als eerdere versies behoudt de nieuwe BR 03 Diver de kastgrootte van 42mm x 42mm, een dikte van 12mm en een waterdichtheid van 300 meter volgens de ISO 6425-normen.

De kast heeft een – uiteraard – unidirectionele duikring en is verkrijgbaar met een roestvrijstalen of zwarte keramische kast. De eerste is verkrijgbaar met een zwarte, blauwe of witte wijzerplaat, terwijl de laatste matzwarte of lichtblauwe wijzerplaatopties heeft.

De lichtblauwe wijzerplaat is volledig lichtgevend dankzij Super-LumiNova. Die stijl is technisch gezien niet nieuw, maar in eerdere uitvoeringen waren dat enkel gelimiteerde edities.

De opgelegde indexen zijn ditmaal iets groter en de wijzers zijn aangepast. Met een pijl voor het uur en een zwaardvorm voor de minuut – beide gevuld met Super-LumiNova in wit of groen. Ook het datumvenster krijgt een nieuwe ronde update tussen ‘vier’ en ‘vijf uur’.  Ook vervangt de lunette aluminium voor keramische inzetstukken, waardoor het horloge een luxer gevoel krijgt en de duurzaamheid wordt vergroot.

De horloges komen op een zwarte rubberen of synthetische canvas band. Het uurwerk is ook ietwat onder handen genomen met een grotere gangreserve van 54 uur.

Carlos Rosillo, president en mede-oprichter van Bell & Ross: “Professionele duikers uitrusten met de kwaliteitsinstrumenten die ze nodig hebben om hun werk te doen en de grenzen tot het uiterste te verleggen, heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van ons merk.”

Om aan de verwachtingen van watersportliefhebbers te voldoen, zijn de nieuwe BR 03 Diver-horloges bovendien gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 6425, waarin staat dat een horloge tot een diepte van minimaal 100 meter in water moet worden ondergedompeld.

Daarnaast moet het horloge 50 uur lang onder water worden getest op een diepte van 30 cm (+/- 2 cm) bij temperaturen tussen 18 graden Celsius en 25 graden Celsius. De nieuwe BR 03 Diver-horloges zijn foutloos geslaagd met een waterbestendigheid van 300 meter. Alle vijf de horloges uit de serie zijn nu verkrijgbaar en kosten tussen de €4.400 en €5.700.