Het is indrukwekkend om te zien hoe de Khaki-collectie van Hamilton door de jaren heen is gegroeid.

Nadat de W.O. II-horloges voor het Amerikaanse leger de definitieve ‘field watch’ voortbracht met de Khaki Field, breidde Hamilton de Khaki-collectie uit naar lucht- en zee-modellen met een reeks robuuste en capabele duik- en pilotenhorloges. Tegenwoordig is de Khaki-collectie de meest herkenbare en uitgebreide collectie van Hamilton, bestaande uit ruim 150 referenties.

De Alpen

Ditmaal zoeken ze het luchtruim op met de Khaki Aviation Pilot Air Glaciers Titanium. Air Glaciers wordt beschouwd als één van ’s werelds meest vooruitstrevende organisaties op het gebied van helikopterredding. De piloten worden elke dag geconfronteerd met bijzondere uitdagingen (reddingsmissies, passagiers-, spray-, transport- en vrachtvluchten) en hebben daarom een betrouwbare uitrusting nodig waar ze op elk moeilijk moment op kunnen vertrouwen. De speciale limited edition Khaki Aviation Pilot Air Glaciers Titanium combineert Hamilton’s vakmanschap als specialist in pilotenhorloges met de eisen en behoeften van de reddingsteams van Air Glaciers die actief zijn in de Zwitserse Alpen.

Voor dit specifieke Hamilton-horloge is gekozen voor titanium als kastmateriaal, omdat het een optimale balans biedt tussen sterkte en gewicht. En het vermindert het gewicht van het horloge met maar liefst 45 procent. Waarbij ook de nylon met klittenband helpt. Verder is de 42mm kast volledig geborsteld en beschikt ‘ie over een kroonbeschermer en heeft het een waterbestendigheid tot 100 meter.

Deze speciale editie wordt geleverd met een tweede nubuckband en een ‘rugged’ Pelican Ruck Case.

Professionele Hulp

Het ontwerp van het horloge is ontwikkeld in nauwe samenwerking met piloten van Air Glaciers om maximale leesbaarheid en functionaliteit te garanderen. Kijk naar de blauwe wijzerplaat van het horloge en je ziet dat ‘ie is voorzien van duidelijke witte markeringen en brede wijzers met een royaal gebruik van Super-LumiNova om een ​​goede leesbaarheid te garanderen, zelfs bij weinig licht.

De centrale secondewijzer heeft rode strepen aan de punt die doen denken aan de rotorbladen van een helikopter en zo visueel de samenwerking met Air Glaciers symboliseert.

In het horloge vind je Hamilton’s H-30 kaliber, een robuust automatisch uurwerk met een gangreserve van 80 uur en een Nivachron-spiraalveer voor verhoogde weerstand tegen magnetische velden, temperatuurschommelingen en schokken. Het uurwerk is zichtbaar door een halvemaanvormig venster aan de achterzijde van de kast, waarop je een Air Glaciers gravure vindt.

De Khaki Aviation Pilot Air Glaciers Titanium Special Edition kost €1.495.