De nieuwe Rado True Heart-collectie omvat vier moderne meesterwerken.

Het Zwitserse merk lanceert vier nieuwe Rado True-modellen van hightech keramiek, waaronder een indrukwekkende gelimiteerde versie met iriserend saffierglas.

De collectie combineert modern design, hoogwaardige materialen en nauwkeurige Zwitserse uurwerken op onfeilbare wijze. Verkrijgbaar in verschillende versies die zijn gemaakt van zwart, wit of glanzend metallic plasma high-tech keramiek.

Herontwerp

Na een herontwerp van de bekroonde Rado True in 2015 keert het populaire horloge in 2024 terug en maakt het opnieuw indruk met innovatieve ontwikkelingen en een uiterlijk dat perfect past in 2024.

De uitsparing in de wijzerplaat verdient speciale aandacht. Opvallend in de buurt van het midden van de wijzerplaat is een creatief vormgegeven opening te vinden. Met de vorm van een ‘8’, een getal dat in sommige delen van de wereld als een perfect getal geldt en de vorm het symbool is voor oneindigheid.

De ‘acht’ komt ook terug in de witte gelimiteerde oplage van 888 stuks. En het aantrekkelijke ontwerp beperkt zich niet tot de buitenkant van het horloge. Het R734-uurwerk komt niet alleen op mechanisch vlak goed voor de dag, maar laat ook Rado’s kunst van het horlogemaken zien, met zijn geguillocheerde zonnestraalafwerking. Daarbij is ‘ie uitgerust met een antimagnetische Nivachrom-spiraalveer, en heeft het uurwerk een gangreserve van 80 uur.

Vorm & Functie

Met de geskeletteerde wijzerplaat die het uurwerk benadrukt, maakt het 40 millimeter grote horloge duidelijk dat Rado gaat voor een mooie combinatie van vorm en functie.

Alle modellen zijn voorzien van roségoudkleurige uren-, minuten- en secondewijzers en toegepaste indexen met wit Super-Luminova. De horloges zijn waterdicht tot 5 bar (50 meter).

Limited Edition

De True Heart Automatic-modellen in zwart, wit of metallic met op kleur afgestemde wijzerplaten zijn nu online verkrijgbaar bij Rado of bij geselecteerde dealers voor een prijs van 2.500 euro. De versie, die beperkt is tot slechts 888 stuks en voorzien is van een iriserend saffierglas waarvan de kleur op fascinerende wijze verandert afhankelijk van de kijkhoek, kost €2.750 euro. Daarvoor moet je echter naar een fysiek winkel, want het model is online al uitverkocht.