Hoewel het horloge al maanden werd ‘geteased’, wist Swatch de horlogewereld toch te verrassen met dit horloge. De Snoopy ‘Mission to the Moonphase’ MoonSwatch is de eerste voor Swatch die een maanfaseweergave combineert met de chronograafcomplicatie.

Maandenlang lieten Swatch en Omega ons raden, en wakkerde onze nieuwsgierigheid aan met cryptische posts op sociale media. Nu is het eindelijk zover en het heeft zelfs een nachtelijke verrassing in petto.

De bijzondere modellen van de originele Speedmaster met de cartoonhond zijn tot nu toe populair onder verzamelaars. Het model doet horlogekenners denken aan de Omega Speedmaster Silver Snoopy uit 2015, die gelimiteerd was tot 1.970 stuks en Snoopy in buikligging op de wijzerplaat toont met de tekst van de Apollo 13-missie ‘Wat kun je doen in 14 seconden?’

Het hart van de ‘Mission to the Moonphase’-editie is de gelijknamige complicatie: de weergave van de maanfase. Snoopy, die hier optreedt als NASA-ambassadeur, rust direct op de maanfaseschijf en draait bij ’twee uur’ op de wijzerplaat.

NASA en Snoopy hebben sinds de 60’s een band met elkaar, want hij is het symbool van een prijs die NASA geeft aan iedereen die het ruimtevaartagentschap helpt om de ruimtevaart beter en veiliger te maken.

NASA kreeg de prijs voor hun Speedmaster en de levensreddende hulp in 1970 toen het horloge cruciaal was tijdens het timen van het bijsturen van de mislukte Apollo 13-missie, zodat de crew weer kon terugkeren naar de aarde.

De nieuwe ‘Mission to the Moonphase’ heeft wederom een biokeramische kast, kroon en pushers, aangevuld met een klittenbandsluiting. Ditmaal in het wit en de Super-LumiNova-accenten zorgen voor een goede leesbaarheid in het donker. In het donker lees je ook een regel uit de strips op de maanfase dat perfect bij het thema past: ‘Ik kan niet slapen zonder nachtlampje!’.

De Snoopy ‘Mission to the Moonphase’ MoonSwatch is vanaf 26 maart exclusief verkrijgbaar in Swatch-boutiques voor een prijs van €315. Ook deze is niet gelimiteerd, dus geduld is nodig.

Want er zullen ongetwijfeld weer binnenkort lange wachtrijen voor de  Swatch-winkels staan. Precies twee jaar nadat de MoonSwatch-hype begon.