Perrelet, het horlogemerk genoemd naar de uitvinder van het automatische uurwerk (in 1777 door Abraham-Louis Perrelet), heeft een extra grote uitvoering van haar Turbine op de markt gebracht. Het horloge met dubbele rotor heeft nu een kastomvang van 50 millimeter, waardoor het effect van de maalstroom in de wijzerplaat automatisch flink is vergroot.

De krachtige uitstraling van de Turbine heeft met de XL een nog groter effect gekregen. De fraai gevormde kast (verkrijgbaar in staal, titanium of goud) grijpt op 4 punten naar de stalen DLC gecoate bezel waarin het antireflectieve saffierglas de wijzerplaat laat zien. De wijzerplaat bestaat uit een rand voor de indexering met daaronder een rotor vormgegeven als turbine, die bij beweging van de pols zorgt voor een optisch spektakel ? terwijl het ook nog het uurwerk van kracht voorziet. Aan de andere kant van het horloge beschikt het uurwerk over een tweede rotor, met dezelfde functie, die ook te zien is door de zichtbodem.


Perrelet Turbine XL in staa met oranje/zwarte turbineDe turbine is er in verschillende kleurencombinaties, zodat de toekomstige eigenaar zelf kan kiezen hoezeer hij of zij het horloge wil laten opvallen. Het horloge kost geheel van staal ? 4.400,-; met titanium midden ? 4.850,- en gelimiteerd tot 77 stuks met 18K rosé gouden midden ? 18.350,-.


Een werkende versie van de Perrelet Turbine XL kunt u hier bekijken (en door uw muis te gebruiken ook beïnvloeden). Zie voor meer informatie over het merk en verkooppunten www.perrelet.com of neem contact op met importeur Batavier Trading via 0031 6 531 525 88.