De dit voorjaar tijdens Baselworld door Seiko geïntroduceerde Ananta Automatic Chronograph SRQ009 komt deze winter in de winkel. Seiko?s in 2009 geïntroduceerde Ananta collectie bestaat uit modellen voorzien van extra hoge kwaliteit mechanische uurwerken en modellen met Spring Drive. Ze zijn bedoeld voor mensen die horlogemaken op hoog niveau weten te waarderen en bereid zijn daarvoor meer te betalen.

De kasten van de Ananta horloges zijn gemaakt en gevormd volgens het principe van Katana. Katana (Japans voor ?lang zwaard?) is een eeuwenoude vorm van handmatig zwaarden smeden, die ruim 800 jaar geleden werd ontwikkeld in Japan. Katana zwaarden hebben een gebogen blad met de snede aan één kant. De legendarische scherpte komt voort uit het gebruik van een uniek soort staal en een bepaalde manier van smeden, die door de eeuwen heen is doorontwikkeld. Kantana zwaarden worden nog steeds gemaakt en worden geprezen voor hun schoonheid en precisie.Het laatste nieuwe model in de Ananta collectie is de Automatic Chronograph SRQ009. In dit horloge huist het gevierde 8R28 kaliber chronografenuurwerk met kolomwiel en verticale koppeling. Seiko 8R28Het stelt de drager in staat tijden te meten tot maximaal 12 uur en heeft een gangreserve van 45 uur. Om het sportieve karakter van deze 46 millimeter brede, van titanium gemaakte chronograaf te verhogen, is het voorzien van een carbonvezel wijzerplaat. Het horloge heeft ontspiegeld saffier glas boven de wijzerplaat en saffier glas in de zichtbodem en een titanium band met vouwsluiting. De winkelverkoopprijs is ? 3.900,-.


Voor meer nieuws en informatie over Seiko zie Horloge.info/Seiko of www.seiko.nl. Voor verkooppunten kunt u kijken bij de ?Store Locator? op de speciaal voor de Ananta collectie gemaakte website www.seiko-ananta.com.