Patek Philippe presenteerde in november van 2009 al het langverwachte nieuwe chronografenuurwerk CH 29-535 PS; een geheel in-huis ontwikkeld en gemaakt, met de hand op te winden uurwerk. Toen het prestigieuze merk er bij vertelde dat het uurwerk zou debuten in een dameshorloge (ref. 7071R ?Ladies First Chronograph?), hadden de oplettende toehoorders al door dat er tijdens Baselworld een vervolg zou komen. En dat kwam er.

Op Baselworld werd duidelijk dat 2010 voor Patek Philippe met een flink aantal vernieuwde chronografen (grotere kasten, andere metaalsoorten en nieuwe wijzerplaatvarianten) sowieso het jaar zal gaan worden van de chronografen. Maar het grote nieuws op chronografengebied was toch wel de presentatie van de referentie 5170J, een chronograaf voor mannen, met het kaliber CH 29-535 PS als uurwerk. Hoewel verwacht door de kenners, was niet duidelijk hoe het horloge er uit zou gaan zien.


Patek Philippe ref 5170J - klik aan voor een grotere afbeeldingHet is een chronograaf geworden die zo klassiek is als een chronograaf maar kan zijn. Ref. 5170J heeft een geelgouden kast met een diameter van 39 millimeter, in de klassieke Calatrava stijl, met rechthoekige drukkers. Het heeft een 30 minuten chronograaf en doet denken aan Patek Philippe?s  chronografen uit de jaren 1940, die nu op veilingen voor astronomische bedragen (vele honderdduizenden euro?s) van eigenaar veranderen.


Het nieuwe uurwerk kaliber CH 29-535 PS is geheel vanaf de grond af opnieuw ontwikkeld en vult het laatste gaatje in de portfolio van Patek Philippe?s manufactuur kalibers. Het met de hand op te winden uurwerk is een klassieke kolomwiel chronograaf met horizontale koppeling, en heeft zes gepatenteerde innovaties en ontelbaar veel technische verbeteringen, waardoor het een buitengewone gangnauwkeurigheid en stabiliteit heeft.


Zie voor meer informatie over Patek Philippe, andere nieuwe modellen en verkooppunten, www.patek.com.