Breitling lanceerde in 1957 de eerste Superocean. Het horloge was bedoel om de diepte van de zee op te zoeken, en was daartoe voorzien van een zeer goed afleesbare wijzerplaat, gepantserd glas en een kast uit een stuk, die waterdicht was tot een diepte van 200 meter. Sindsdien kwam Breitling met vele varianten in verschillende uitvoeringen, met waterdichtheid tot wel 2.000 meter. Tijdens Baselworld presenteert Breitling nu de nieuwste telg uit deze inmiddels beruchte familie, met een heel nieuw, modern en jeugdig uiterlijk.

Met de sportieve en originele look is de nieuwe Breitling Superocean niet alleen thuis onder water, maar zal ook op het droge hoge ogen gooien. De eenzijdig draaibare duikring is voorzien van een rubberen inlay, die bij aanraking aangenaam aanvoelt, en heeft overhellende cijfers met een gegroefd patroon, waardoor het avontuurlijke karakter van het horloge tot uitdrukking komt. Ook de opgelegde cijfers op de mat-zwarte wijzerplaat hellen achterwaarts, waardoor een gevoel van snelheid wordt overgebracht. de kleuren van de nieuwe Superocean - klik aan voor een grotere afbeeldingVoor de opstaande minuten/seconde indexering onder het ontspiegelde saffier glas, kan men kiezen uit de kleuren blauw, rood, geel, zilver en zwart, die weer terugkomen aan de punt van de secondewijzer.


De nieuwe Breitling Superocean heeft een heliumventiel en is waterdicht tot 1.500 meter. In de kast huist een Breitling kaliber 17 automatisch uurwerk, dat door het COSC chronometer gecertificeerd is. Buiten een jeugdig uiterlijk, heeft het horloge ook een jeugdige prijs; met een rubberen band met gesp komt de Breitling Superocean op ? 2.150,-, met rubberen band met vouwsluiting op ? 2.430,- en met stalen band op ? 2.470,-. Zie voor meer informatie over Breitling en verkooppunten www.breitling.com.