Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar een van de nieuwtjes van MeisterSinger tijdens Baselworld is het nieuwe model Pangaea ? en dit horloge viel bij de redactie van Horloge.info in ieder geval zeer goed in de smaak. Het nieuwe model is vernoemd naar het oercontinent, toen alle huidige continenten nog met elkaar verbonden waren, en is een verwijzing naar de nieuwe slogan van MeisterSinger: ?Die Ur Uhr? (het oer-horloge).

De Pangaea lijkt een beetje een verborgen schat van Baselworld te zijn, omdat het tijdens de show niet in de vitrines van MeisterSinger te vinden is, en daardoor door niet veel mensen zal zijn opgemerkt. En dat is op zich jammer, want het horloge is zeer de moeite waard. De Pangaea wijkt qua kast af van de eerdere modellen van MeisterSinger, terwijl de opmaakt van de wijzerplaat typisch is voor het merk.


zijaanzicht van de rondere, plattere kast


De 40 millimeter brede kast ? een tussenmaat voor MeisterSinger ? is met 9,4 millimeter platter dan gebruikelijk. De randen van de kast zijn daarnaast ronder, en ook de afgeronde bandaanzetten lijken vloeiender over te gaan in de band. Een andere stijl kast dus, maar aan het één-wijzer principe is niets veranderd. De tijd wordt, zoals gebruikelijk bij MeisterSinger, aangegeven door één wijzer, die eens per 12 uur rond gaat langs indexeringen per 5 minuten. Het exacte aflezen van de tijd is daardoor moeilijker, maar daar is het MeisterSinger ook om te doen; dragers van horloges van het merk moeten de tijd wat ruimer kunnen nemen.


MeisterSinger Pangaea met donkere wijzerplatenDe Pangaea komt in 5 wijzerplaat varianten. Behalve in de MeisterSinger huiskleur ivoor, is er een witte versie en er zijn drie donkere wijzerplaten met een prachtig zonnestaal motief: chocolade bruin, diep donkerblauw en zwart. In het horloge tikt een Peseux 7001 uurwerk dat met de hand moet worden opgewonden en zichtbaar is door de glazen bodem. Van het model zullen in totaal in eerste instantie slechts 500 stuks worden gemaakt. Later zal het model eventueel terugkomen met een automatisch uurwerk.


De prijs van de MeisterSinger Pangaea bedraagt ? 1.290,-. Voor verkooppunten zie www.timecompany.nl, voor meer informatie over MeisterSinger www.meistersinger.net.