Out of space: S3 TAG Heuer Chronograph Formula 1

Wat als je kon inchekcen aan boord van een privé-A340 om zero gravity te ervaren? Dankzij S3, het Swiss Space Systems ruimtevaart programma komt die wens voor meer mensen dichterbij. Tag Heuer is als partner betrokken bij dit bijzondere avontuur.

S3, Swiss Space Systems Holding SA is een Zwitsers bedrijf, opgericht in 2012 in Payerne, Vaud, Zwitserland. Het doel van de S3 Group is het ontwikkelen, het bouwen, het certificeren en het exploiteren  van shuttles voor kleine satelliet-implementatie, tot 250kg. Daarnaast is het bedrijf  aanbieder van ’s werelds eerste gewichtloosheidsvluchten.

De Airbus A340-300 van het de S3-programma, een dochteronderneming van het Zwitserse ruimtevaartbedrijf  Space Systems neemt Tag Heuer mee aan boord. Voor Tag Heuer niet de eerste keer. Het Zwitserse horloge-bedrijf had haar ruimte primeur  in 1962, toen John Glenn een Tag Heuer horloge droeg aan boord van de Friendship 7 raket.S3_TAGHeuer_Formula_1_S3_Zero2Anders dan in de jaren zestig krijgt met het S3 programma ook het publiek een kans om een ticket te bewachten om zelf te ervaren hoe het is om op te stijgen en het gevoel van gewichtloosheid te ervaren. De eerste vlucht gaat volgende maand van start vanuit Zwitserland. Vanaf december volgen de commerciele vluchten vanuit 15 landen, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten,  Azië en Noord-Amerika.S3_TAGHeuer_Formula_1_S3_ZeroG_Combo13b

De eerste fase van het Tag Heuer partnerschap was het ontwerp en de productie van exclusieve TAG Heuer S3 horloges, die dienst gaan doen als ‘boardingpas’. Het ontwerp is een zwarte TAG Heuer Chronograaf Formule 1 met een quartz uurwerk met een nauwkeurigheid tot op een tiende van een seconde. De kast is uitgevoerd in staal met een titanium carbide coating. Op de binnenring zijn de eerste 25 seconden gemarkeerd in rood. Dit is namelijk de tijd dat passagiers van de special Airbus, die zal stijgen tot een hoogte van 34.000 feed (10.363 km), zelf gewichtloosheid zullen gaan ervaren.

Het horloge is voorzien van het S3-logo op 6 uur en in de zwarte rubberen band. In het kastdeksel is een gravure aanbracht waarop een vliegtuig is te zien dat opstijgt in een hoek van 45°, de hoek die reizigers tijdens hun buitengewone reis maken. Wie geïnteresseerd is in het horloge zal de lucht in moeten. De S3 TAG Heuer Chronograph Formula 1 wordt niet aangeboden buiten het vluchtprogramma om, maar hoort bij het VIP arangement.

Een regulier ticket kost € 2713, VIP tickets gaan op aanvraag.
Meer informatie: ZeroG.s-3.ch