Only Watch: DeWitt doneert horloge met custom-made wijzerplaat

Op 11 november vindt in Genéve de jaarlijkse liefdadigheidsveiling Only Watch plaats. DeWitt is een van de labels die een prachtig, exclusief horloge doneert. Hoe de wijzerplaat van het horloge eruitziet is nog onbekend. Haute Horlogerie Manufacture DeWitt stelt de nieuwe eigenaar in de gelegenheid zelf het ontwerp voor een prachtige, handgemaakte wijzerplaat aan te geven.
ow17_3_44d81DeWitt behoort tot de weinige horlogemerken die hun eigen bewegingen kunnen produceren en is tevens een van de horlogehuizen met eigen ambachtslieden voor het maken van de meest prachtige en exclusieve handgemaakte wijzerplaten. In het horloge dat DeWitt doneert worden deze twee onderscheidende factoren samengebracht in een prachtig one-of-a-kind horloge. Wordt het een fascinerende afbeelding van een uil, zoals op de foto of totaal iets anders? De hoogste bieder mag het zeggen.
ow17_4_02085
Onder de unieke, maar nog onbekende wijzerplaat drijft een automatisch DeWitt-uurwerk met een 42-uurs gangreserve, de uren-, minuten- en secondefunctie aan. De 43 mm roestvrijstalen kast komt van het Academia-model en heeft het kenmerkende DeWitt-imperiale kolommotief en een exclusieve, ingekleurde ring. Het horloge is satijn afgewerkt, gepolijst en afgeschuind en voldoet aan de hoogste standaarden van het merk. Het horloge wordt gepresenteerd met een alligator of stalen band die sluit met een vouwgesp die, net als de kroon het DeWitt logo ‘W’ draagt.
DeWitt neemt sinds 2005 deel aan Only Watch. De totale opbrengst van de veiling komt ten gunste van het onderzoek naar spierdystrofie.
Meer informatie: Dewitt.ch   Onlywatch.com