De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

is niet langer een schets maar realiteit!

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

De deelnemende horloges aan de aankomende Only Watch-veiling waren al geruime tijd bekend. Op eentje na. Want van de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 was enkel een schets voorhanden. Maar nu is de schets realiteit geworden!

Het moet een hele klus geweest zijn om de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 van idee, schets en bouwtekening tot iets tastbaars om te bouwen. Vandaar dat er tot afgelopen week slechts een tekening van het horloge bekend was.

De De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 is echt!

De verwachtingen op basis van de schets zijn echter waargemaakt. De fusie van twee extreme stijlen oogt heel gestroomlijnd. De kast valt op door de zwevende nokken, het hoekige profiel, de slanke oppervlakken en een kroon op 6 uur. Die ‘ruimtevaartkast’ heeft een diameter van 43 mm en is volledig vervaardigd in gepolijst titanium. En dat gepolijste metaal zorgt voor intense reflecties; van helder metaal tot bijna zwart.

U-vormige wijzerplaat, sferische maan

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

De gloeiende De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 in het donker

Bovenop de Moon Satellite is een U-vormige wijzerplaatopening te zien, die rechtstreeks verwijst naar het werk van Felix Baumgartner en Martin Frei van Urwerk. En dat herkenbare ontwerp toont de kenmerkende satellietaanduiding van de uren die perfect passen in de futuristische horloge-omgeving. De minuten worden aangegeven op een gebogen spoor en alle cijfers/indicaties zijn voorzien van lichtblauw oplichtend materiaal. Ook een typisch element van De Bethune is aanwezig. En dat is de sferische maan op 6 uur.

Genetische symbiose

De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019

Het zeer fraaie uurwerk in de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 toont de invloed van de twee horlogehuizen

In de 45 mm x 50 mm x 13 mm kast van deze unieke De Bethune x Urwerk Moon Satellite tikt het net zo unieke en eenmalige kaliber URDB01. De kroon op 12 uur is kenmerkend voor zowel De Bethune als Urwerk. De Moon Satellite is een geslaagde symbiose van de horloge-genen van Denis Flageollet en Pierre Jacques van De Bethune en Felix Baumgartner en Martin Frei van Urwerk. De realiteit heeft de verwachtingen van de schets ruimschoots overtroffen. Of tijdens de veiling van 9 november de De Bethune x Urwerk Moon Satellite For Only Watch 2019 ook in financiële zin hoge ogen gooit, is nog even afwachten.

Voor meer informatie: www.debethune.ch , www.urwerk.com en natuurlijk www.onlywatch.com