Omega Speedmaster Grey side of the moon Meteorite

De Omega Speedmaster Grey Side of the Moon ‘Meteorite’, met een kastdoorsnede van 44,25 mm, neemt op zijn vlucht naast een bijzondere wijzerplaat nog meer nieuwe kenmerken mee de Speedmaster-collectie in. Zo is voor het eerst een tachymeterschaal aangebracht van 18 karaat Ceragold™. Deze eigen Omega legering zorgt voor een extra glad effect. Daarnaast is de 18 karaat Sedna™-gouden lunette voorzien van siliciumnitride. Dit materiaal is harder en lichter dan keramiek en wordt door Omega gezien als een belangrijk materiaal voor toekomstige modellen. Maar het meest bijzondere en het naamdragende aspect is dat de wijzerplaat is gemaakt van meteorietsteen.speedmaster_gsotm_meteorite_VueC_large

Naar schatting vallen er ongeveer 2000 tot 5000 meteorieten van meer dan 1 kilo per jaar neer op aarde. 75% daarvan verdwijnt in zee of de woestijn, maar een deel wordt gevonden. Aan deze meteorieten wordt veel waarde gehecht dankzij hun buitenaardse en zeldzame schoonheid. Omega heeft voor de ‘meteorietwijzerplaat’ plakken van de meteoriet Gibeon weten te bemachtigen. Deze meteoriet kwam in de prehistorie neer in Namibië. Het Nama-volk maakte in het verleden gereedschappen en wapens van de steen. Meer recentelijk is deze ijzermeteoriet vanwege het klassieke Widmanstättenpatroon ook geliefd bij onder andere ontwerpers.

THE SPEEDMASTER GREY SIDE OF THE MOON METEORITE

Het Widmanstättenpatroon is genoemd naar de Oostenrijkse wetenschapper die, uiteraard veel later dan het Nama volk, de steen ontdekte en verwijst naar het lintvormige patroon dat bij zuuretsen zichtbaar wordt in dit soort meteorieten. De kristalvormen ontstaan doordat de meteoriet er miljoenen jaren over gedaan heeft om af te koelen. De etsbewerking maakt steeds een uniek patroon zichtbaar, wat betekent ook dat elke eigenaar een horloge met een unieke wijzerplaat bezit.

Voor liefhebbers van de oorspronkelijke Speedmaster Grey Side of the Moon is het goed om te weten dat de originele ‘look and feel’ behouden zijn gebleven. De grijze keramische kast is vervaardigd volgens dezelfde technieken en heeft het Omega Co-Axial kaliber 9300 als kloppend hart. Het horloge wordt net als de Grey Side of the Moon geleverd met een grijze leren band met vouwgesp.

Leverbaar vanaf juni 2016. Prijs € 13.000
Meer informatie: Omegawatches.com