Obaku heeft sinds de oprichting in 2007 een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het Deense horlogemerk, dat Japanse Zen filosofie met Scandinavisch design mixt, heeft dat te danken aan de ontwerpen van Lau Liengaard Ruge en Christian Mikkelsen, die zelf via hun geloof in de Obaku tak van Zen ? waarbij men zoekt naar de waarheid en de diepere betekenis, door te graven in de menselijke geest ? eenvoud voorop stellen in alles wat ze maken.

Een nieuwe introductie is de V133 ? een ultra plat horloge met een zeer schone look ? ontworpen door Lau Liengaard Ruge. Het opvallende aan dit horloge is hoe plat het is: de geschakelde stalen band en de perfect aansluitende kast zijn aan de rand slechts 1 millimeter dik. De totale kastdikte is ? ondanks dat zich in de kast een Japans driewijzer kwartsuurwerk met datumaanduiding en wijzerplaat met daarboven keihard ?Titan Glass? bevindt ? slechts 7 millimeter. De wijzerplaat is erg fraai gelaagd, waarbij de smalle wijzers binnen de hogergelegen buitenlaag draaien. Zowel de wijzers als de dunne cijfers en/of indexeringen, zijn in contrasterende tinten voor een duidelijke afleesbaarheid.


Obaku V133 met 1 mm smalle rand


De V133 van Obaku is er voor heren in 38 en voor dames 28 millimeter breedte, met stalen, titanium, mesh (geweven staal) of lederen band. Het horloge kost tussen de ? 99,- en ? 159,-. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Obaku of op www.obaku.com.