No-nonsense, niet te groot en minimalistisch. Drie trends van dit moment en een goed voorbeeld hiervan is het meest klassieke model van Nomos: de Tangente Neomatik. Sinds 1992 is de Tangente een vaste waarde binnen het merk en de simpele opmaak van twee wijzers en een seconde-indicatie op ‘zes uur’ wint het elke keer weer.

Talloze design awards zijn het met ons eens. Nomos viert het 30-jarig bestaan van het model nu met twee nieuwe edities.

Om precies te zijn in het platinagrijs en in twee maten met de Nomos classic Tangente Neomatik. De slanke Arabische cijfers, smalle lunette en stalen kast maken het tot een clean en dun geheel waarover het platte saffierglas zich uitstrekt.

Tangente is het meest succesvolle horloge van Nomos Glashütte. Een icoon en één van de bekendste ‘Made in Germany’ horloges als het gaat om een breed publiek. De wijzerplaat is gegalvaniseerd met rhodium, een platinametaal dat zorgt voor de mooie grijze tint. De wijzerplaat is dus – helaas – niet echt van platina.

De wijzers, die ook gerhodineerd zijn, zijn gemakkelijk af te lezen en passend toon op toon. En zoals zo vaak het geval is bij het Duitse merk, is ook dit model geschikt voor iedereen. Qua looks, maar ook door de vriendelijke diameter. De Tangente Neomatik Platinum Grey is verkrijgbaar in diameters van 35 en 39 millimeter.

Aan boord het manufactuurkaliber DUW 3001. Deze is niet alleen uiterst efficiënt met een gangreserve van 43 uur en een tikgetal van 21.600, maar ook zeer dun met 3.2mm. De naam Neomatik, ‘nieuwe automaat’, staat voor deze bijzondere eigenschap. De bidirectionele rotor en het fijn gedecoreerde uurwerk zijn aan het werk te zien als je kiest voor de achterzijde van saffierglas. Voor het eerst is de Tangente Neomatik echter ook verkrijgbaar met stalen caseback.

Het prijswinnende model begint bij een schappelijke €2.740 voor de 35mm uitvoering en €2.880 voor de 39mm. Kies je niet voor saffierglas aan de achterzijde, maar voor een gesloten stalen caseback dan gaat er €300 af en kosten de Nomos Tangente Neomatik’s respectievelijk €2.440 en €2.580.