H. Moser & Cie werkt zijn Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue bij en voegt een charmante editie toe met een spiekbriefje, die beperkt is tot 20 stuks. In tegenstelling tot het productiemodel met een blanco wijzerplaat.

Laten we eerlijk zijn: hoe complexer het horloge is met zijn subdials, pushers en displays, hoe moeilijker het is om het af te lezen – laat staan ??te bedienen. Het is te doen natuurlijk, maar het kost altijd even tijd. Laat staan of je het durft om de tijd of datum zelf aa te passen. We snappen het goed als je dat als beginner overlaat aan gekwalificeerde horlogemakers.

Gebruiksvriendelijk

In het nieuwe horloge zien we de unieke stijl terug van Moser, met een onverschrokken design en een gevoel voor humor. De Endeavour Perpetual Calendar staat bekend om zijn complexe beweging. Enorm gebruiksvriendelijk en op elk moment van de dag zowel vooruit als achteruit aan te passen.

Op het eerste gezicht is de prachtige fumé wijzerplaat van de Endeavour Perpetual Calendar Tutorial bijna te clean. Zoals bij de meeste uurwerken van H. Moser & Cie zitten de details in de details. De glanzende fumé wijzerplaat in ‘Funky Blue’ is minimalistisch: de indexen geven niet alleen de uren en minuten aan, maar ook de maanden met behulp van een klein wijzertje in het midden. Een duidelijk datumvenster op ‘drie uur’. Een kleine seconde op ‘zes uur’. En een zevendaagse gangreserve-indicator op ‘negen uur’ completeren de functies.

The Tutorial

De bijgewerkte versie van de H. Moser & Cie. Endeavour Perpetual Calendar Funky Blue meet 42mm, heeft een witgouden kast en de wijzerplaat is voorzien van het logo in een gereduceerde look in transparante lak. Aangedreven door het HMC 800 manufactuurkaliber met handopwinding.

Het bijzondere hoogtepunt: er is ook een limited edition die de minimalistische wijzerplaat transformeert met instructies om vals te spelen. De gelimiteerde oplage van 20 stuks genaamd ‘The Tutorial’ laat zien hoe het horloge werkt. In de vorm van ‘aantekeningen’ maken ze zo de ‘eeuwigdurende kalender voor dummies’.

Aantekeningen

De gekrabbelde notities bevatten een shout-out naar de schrikkeljaarweergave op de achterzijde van de kast, een ‘waarschuwing’ over de zeer zeldzame 29 februari boven het datumvenster en een uitleg van de centraal gemonteerde maandwijzer.

Het complexe uurwerk en de andersoortige wijzerplaat in de 18-karaats witgouden kast wordt geleverd op een kudu lederen band. H. Moser & Cie heeft de Endeavour Perpetual Calendar Tutorial beperkt tot slechts 20 stuks. Nu beschikbaar voor CHF59.000 (circa €57.000). De Funky Blue zonder aanwijzingen kost CHF54.000 (€52.000).