20 jaar na de val van de Berlijnse Muur komt Nomos met een gelimiteerde serie ?Herenigings-Nomossen?. 20 modellen van de Orion, in 20 verschillende tinten grijs, elk in een oplage van 20 stuks.

20 keer 20 horloges, elk gelimiteerd tot 20 stuks. Zo viert Nomos de hereniging van Oost en West. Horlogeontwerper Michael Paul uit Berlijn bezocht voor Nomos 20 steden in provinciaal Oost-Duitsland en vond voor elke stad een andere grijstint. Nomos laat hiermee het gevoel voor humor spreken; de hereniging heeft ?misschien niet helemaal? de vrolijke uitwerking gehad die men er in 1990 van had verwacht. Of gedroomd? Oost-Duitsland heeft nog lang niet het (kapitalistische) niveau van West-Duitsland, misschien is het zelfs wel andersom, het Westen is wat dichter naar het Oosten gekropen.


de kleur grijs van de stad Lichtenstein gelegen in het Oost-Duitse SaksenDe Limited Editions, die tijdens Baselworld werden getoond, zijn net af en zullen nog voor de 20ste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur (9 november 1989) in de winkels liggen. In winkels in (Oost en West) Duitsland wel te verstaan, deze Limited Edition is een puur Duitse aangelegenheid. Alle 20 keer 20 horloges komen overeen met de standaard Orion-modellen van de manufactuur uit Glashütte. Sommige hebben een saffierglazen zichtbodem, anderen niet, sommige hebben stalen indexen, andere zijn goudverguld. De prijs is afhankelijk van de bodem: ? 1.240,- voor de modellen met zichtbodem, ? 1.040,- voor modellen zonder.


Er is één uitzondering: het model van de Oost-Duitse stad Glashütte. Nomos vond dat die stad een puur gouden kast verdiende. De prijs van dit model is niet bekend.