Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan heeft Edox besloten een eerbetoon te brengen aan een legendarisch uurwerk, de Venus 203. Dit uurwerk, dat tot de beroemdste in de geschiedenis van de horloge-industrie behoort, werd halverwege de jaren 40 van de vorige eeuw in de werkplaats van Venus SA bij Moutier (Zwitserland) ontworpen.

Meer nog dan zijn design en functies belichaamt het uurwerk perfectie. Alle technische hoogstandjes en specificaties zijn onder de loep genomen en herontwikkeld voor dit tijdloze horloge. De nieuwe Super Limited Edition 1884 kenmerkt zich door eenvoud en bescheidenheid, maar straalt tegelijkertijd een grote en buitengewone elegantie uit.


De 41 mm brede kast is geraffineerd en heeft een gepolijste en geborstelde afwerking. De subtiel opgelegde lunet is van 18-karaats roodgoud en het nummer van de beperkte oplage is aan de linkerkant in de kast gegraveerd. Op de zilveren wijzerplaat is de maanfaseaanduiding te vinden in een met sterren bezaaide nachtblauwe ring met daarop de secondewijzer. De dag- en maandaanduidingen bevinden zich achter venstertjes in de wijzerplaat en vanuit het centrum komt de wijzer die de datum aangeeft.


Het horloge vormt een meer dan gepast eerbetoon aan dit prachtige uurwerk uit de vorige eeuw. Het Venus-uurwerk kan via de transparante achterkant van de kast bewonderd worden.


De Super Limited Edition 1884 wordt door Edox uitgebracht in een wereldwijde oplage van slechts 125 stuks en wordt geleverd in een exclusieve geschenkdoos. Adviesprijs van dit moois, dat tijdens Baselworld werd gepresenteerd: ? 7.500,-. Verkoopinformatie is verkrijgbaar via S. Weisz uurwerken, tel: 020 ? 679 46 33.