Het woord Raidillon, merknaam van het Belgische horlogemerk ontworpen en ontwikkeld door Bernard Julémont, verwijst naar ?s werelds mooiste bocht op ?s werelds mooiste circuit: de Raidillon op Spa-Francorchamps. Het merk is in 2001 opgericht en haalt zijn inspiratie uit de racewereld wat lijdt tot modellen met een personaliteit en een tijdloze stijl. Elk model is gelimiteerd tot 55 exemplaren net als het aantal toegelaten wagens op het circuit tijdens internationale races. Bovendien bestaat er, zoals bij de racewagens, geen nummer 13.

Raidillon presenteerde tijdens Baselworld 4 nieuwe modellen, hierbij een overzicht:


De Vertigo .5 automatische chronograaf met een kastdiameter van 42 mm (zie foto boven) is een hommage aan de derde opeenvolgende overwinning van de Belgische auto gecreëerd door Tony Gillet, Wereldkampioen in de categorie FIA GT G2. .5 staat voor de ?vijfde evolutie? van de auto. Het horloge heeft een kastanjebruine plaat boven het Valjoux kaliber 7750 chronografen uurwerk, is 50 meter waterdicht, heeft saffierglas en een in België met de hand gemaakte buffellederen band. Het horloge is gelimiteerd tot 55 stuk en kost ? 2.300,-.


Het tweede nieuwe model is de Raidillon Automatische chronograaf met een 48 mm brede kast met zwart/groene wijzerplaat. Het horloge heeft het Valjoux 7750 kaliber uurwerk, saffierglas, een ecologische, luchtige horlogeband die met de hand gemaakt is in België. Ook dit horloge komt uit in een oplage van 55 exemplaren en kost ? 2.800,-.


Dan is er het automatische model 42 mm ?Racing n°2?. Dit horloge is geïnspireerd op de racewagens die over Spa-Francorchamps scheuren tijdens de FIA World Cup. Het heeft het betrouwbare ETA 2834 uurwerk, krasvast saffierglas, een ecologische, luchtige armband die met de hand gemaakt is in België en is ook tot 55 exemplaren gelimiteerd. Het horloge kost ? 1.350,-.


Raidillon chronograaf 38 mm met zwart/oranje wijzerplaat Laatste toevoeging aan de Raidillon collectie is de automatische chronograaf met een kastdiameter van 38 mm met zwart/oranje wijzerplaat en een Valjoux 7750 uurwerk. Ook dit horloge heeft saffierglas, een ecologische, luchtige armband die met de hand gemaakt is in België en is tot 55 exemplaren gelimiteerd. Het horloge kost ? 2.300,-.


Voor meer informatie neem contact op met :
RAIDILLON
Avenue Louise, 94c
1050 Bruxelles
Tel: +32 2 387 48 70


Of bezoek de website: www.raidillon.be