Tijdens Baselworld 2012 presenteerde Nederlands bekendste horlogemaker, Christiaan van der Klaauw, een nieuw model voor de Real Moon serie: de Real Moon Joure. De Real Moon collectie, die deel uitmaakt van Van der Klaauw?s ?Astronomical Masterpieces?, toont op 6 uur de fase van de maan, via een draaiende sferische (3D) maan.

De Real Moon Joure is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Real Moon 1980. Het artikel op Horloge.info waarin dat horloge debuteerde (lees: Wereldprimeurs Christiaan van der Klaauw op Baselworld), haalde vorig jaar plaats 10 in de top 15 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info ? waarmee de populariteit van Christiaan van de Klaauw in Nederland en België nog maar eens wordt onderstreept. Met de Real Moon Joure maakt Van der Klaauw een grote kans deze zomer weer in onze toplijst te staan.


De (echte) maan doet er 29,530589 dagen (of 29 dagen, 12 uur en 44 minuten) over om rond de aarde te draaien. De mechanische complicatie van de roterende sferische maan in de Real Moon Joure, wijkt hiervan slechts één dag af ? per 5400 jaar. Met deze haast enge nauwkeurigheid, bewijst Van de Klaauw weer eens dat hij behoort tot de top van de mechanische horloge industrie.In het nieuwe horloge huist een automatisch CVDK 1094 uurwerk met de zelf ontwikkelde module voor de maan. De Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure komt uit in drie 40 millimeter brede varianten: met stalen kast en zwarte wijzerplaat, met rosé gouden kast en zilveren wijzerplaat en met wit gouden kast en zilveren wijzerplaat. Het horloge is voorzien van saffier glas, dat ontspiegeld is, zodat de fraai geguillocheerde wijzerplaat ongehinderd kan worden bekeken.


De Real Moon Joure gaat tussen de ? 17.950,- en ? 34.250,- kosten en is leverbaar vanaf het derde kwartaal van 2012. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Christiaan-van-der-Klaauw en bezoek Klaauw.com.