Na de lancering van de eerste collectie horloges voor dames in 2009 en de sieraden en accessoires voor heren in 2010, was het uitbrengen van een collectie horloges voor heren een logische stap voor Swarovski. Het Oostenrijkse Swarovski is al 117 jaar toonaangevend op het gebied van precisiegeslepen kristal, wat voor de herenhorloges gecombineerd is met Zwitserse horlogemakerskunst.

Swarovski presenteert de ?Piazza Grande?, verkrijgbaar als automaat of met kwartsmechaniek, en de ?avant-première? van het nieuwe model ?Octea Abyssal?. In lijn met de kristallen van het merk, zijn ook de herenhorloge betaalbare luxe, waarbij het duurste model, de ?Octea Abyssal? Automatic net met ? 50,- de duizend euro grens overschreidt.


Swarovski ?Octea Abyssal? Automatic


Dit model, dat verkrijgbaar in zwart, oranje met zwart en een combinatie van wit, zwart en staal, wordt gekenmerkt door zijn sportieve ontwerp en de nadruk op prestatie. Het ultramodern ogende horloge, dat is voorzien van een automatisch ETA uurwerk, heeft een volledig facetgeslepen lunette, met een mannelijke diameter van 44 millimeter, die is gemaakt uit één stuk zwart keramiek en (net als de klassieke kristallen ?Octea?) een toonbeeld is van het technische vakmanschap van Swarovski. Het horloge beschikt over ontspiegeld saffier glas en is waterdicht tot 200 meter.


Swarovski ?Piazza Grande? AutomaticDe ?Piazza Grande? voor heren is geïnspireerd op het succesvolle model ?Piazza? uit de allereerste horlogecollectie van Swarovski voor dames, die gepresenteerd werd op Baselworld 2009, en is beïnvloed door moderne architectuur. Dit markante horloge, dat er is als quartz model in 42 millimeter of als automaat in 43 millimeter, valt op door zijn pure belijning. Beide modellen beschikken over een flinke keuze aan wijzerplaatvarianten, met of zonder kristallen en met een stalen of lederen band. De Swarovski Piazza Grande is verkrijgbaar vanaf ? 700,-.


Kijk voor meer nieuws en informatie over Swarovski horloges op Horloge.info/Swarovski en Swarovski.com/Watches.