Omega lanceerde de Speedmaster in 1957 ? jaren voordat het horloge gedragen werd op de maan, de Noordpool of de Zuidpool. Het design van de wijzerplaat was geïnspireerd op het dashboard van Italiaanse auto?s uit die tijd en kreeg dan ook veel waardering van motorsportliefhebbers en rallyrijders vanwege zijn chronograaffunctie en prachtige design. Als eerbetoon aan dit iconische eerste model, introduceert Omega tijdens Baselworld 2012 ? 55 jaar later ? de Speedmaster Racing: een uitvoering waarin de autosportieve geschiedenis van het horloge weer tot leven komt.

De nieuwe ?Omega Speedmaster Racing Chronograph? heeft een roestvrijstalen kast met een diameter van 40 millimeter en een matzwarte aluminium tachymeterring op de bezel. De Omega Speedmaster was in 1957 de eerste chronograaf waarvan de tachymeter schaal was verplaatst van de wijzerplaat naar de bezel. Door met de chronograaf te meten hoe lang het duurt voordat een auto een kilometer heeft afgelegd, kan op de tachymeterschaal worden afgelezen wat de gemiddelde snelheid gedurende die kilometer is geweest. De geschroefde bodem van de kast is voorzien van het bekende zeepaardembleem.


De Speedmaster Racing, waarvan de lancering pas voor november in de boeken staat, wordt aangedreven door het exclusieve OMEGA chronografen kaliber 3330 met kolomwiel en heeft een Co-Axial echappement en een Si14 siliconen balansveer. Deze combinatie is zo betrouwbaar en stabiel dat de chronograaf wordt geleverd met vier jaar volledige garantie.


klik aan voor een grote afbeelding van de Omega Speedmaster Racing


De wijzerplaat zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs en rood. De 30-minuten- en 12 urenteller van de chronograaf en de subwijzerplaat met secondewijzer contrasteren bij elke variant op fraaie wijze en worden gesierd door een driehoekig ?Clous de Paris? patroon. Op 6 uur bevindt zich een datumvenster en de uren- en minutenwijzer en de urenindexeringen zijn gecoat met lichtgevend SuperLuminova. De Speedmaster Racing komt aan een roestvrijstalen of een zwarte rubber horlogeband en is waterbestendig tot 100 meter.


Het nieuwe Speedmaster model gaat rond de ? 3.500,- kosten en de lancering ervan staat voor november in de boeken. Zie voor meer nieuws over het Zwitserse horlogemerk Horloge.info/Omega of OmegaWatches.com.