Seiko presenteert tijdens de nu lopende Baselworld 2012 beurs een volledig nieuwe collectie, waarbij het Japanse horlogemerk haar technische expertise over de volle breedte van horlogemaken laat zien. Er zijn nieuwe horloges met mechanische, quartz, solar, Kinetic en Spring Drive uurwerken: de komende maanden zal er nog veel nieuws over Seiko te vertellen zijn. Een van de vele nieuwtjes die tijdens Baselworld veel aandacht krijgt, is de Seiko Premier Double Retograde Chronograph.

Seiko?s Premier collectie is een moderne expressie van klassieke horloges en de nieuwe chronograaf, met het analoge quartz uurwerk kaliber 7T85, past precies in die design ethos. Het 7T85 uurwerk is nieuw voor de Premier collectie en verschaft het van een dubbele retrograde chronograaf. Dat wil zeggen dat de tellers van deze chronograaf, na het voltooien van hun cyclus, terugspringen naar 0. De manier van tijdmeten is er overigens een die je zelden ziet: buiten de centrale secondeteller, telt de bovenste minutenteller (bij 12 uur) tot 10 gemeten minuten, waarna deze terugspringt en op de onderste subwijzerplaat (bij 6 uur) de wijzer verspringt naar 10. Omdat de chronograaf, als er 100 minuten verstreken zijn, deze cyclus nog maximaal 2 keer herhaalt, kunnen er tijden tot 300 minuten of 5 uur gemeten worden.


twee varianten van de Seiko Premier Double Retrograde Chronograph


De Seiko Premier Double Retrograde Chronograph beschikt natuurlijk ook over gewone tijd via 3 wijzers (met de kleine seconde op 9 uur) en datumaanduiding. Het horloge is waterdicht tot 100 meter en beschikt over saffier glas. Er zijn drie wijzerplaat varianten: zwart, wit en bicolor (wit/goud) die naar keuze aan een stalen of lederen band komen. De verkoopprijs van de horloges zal tussen de ? 520,- en ? 600,- liggen. Kijk op Horloge.info/Seiko of Seiko.nl voor meer nieuws en informatie over het merk.