Swatch werk sinds het midden van de jaren 1980 met regelmaat samen met vooraanstaande kunstenaars. In het verleden ontwierpen namen als Keith Haring, Kiki Picasso en Alesandro Mendini al horloges voor het Zwitserse horlogemerk ? en nu is het de beurt aan Lorenzo Petrantoni (Genua 1970), wiens werk bekend staat om de geslaagde combinatie van een uitgesproken grafisch gevoel met rijke illustraties.

De nieuwe collectie New Gents (Ø 41 mm) maakt deel uit van de Swatch Graphic Designers Collection. De vijf horloges zijn zwart-wit met een complexe reeks van illustratieve patronen en motieven, die door Petrantoni uit oude boeken gesneden zijn en vervolgens als een eigentijdse vorm van patchwork op de horloges zijn getransformeerd. De kwaliteit van het ?drukwerk? op de van plastic en silicone rubberen gemaakte horloges is uiterst nauwkeurig, zodat ook de kleinste details goed zichtbaar zijn. Het logo van Swatch is aan de binnenzijde van het plexiglas gedrukt, waardoor de horloges diepte krijgen.


Swatch Lorenzo Petrantoni collectie - klik aan voor grote afbeelding


De Lorenzo Petrantoni collectie bestaat uit de (vlnr) Words (referentie SUOZ124), Time Trial (SUOZ127), Hypnotic Eye (SUOZ126), Lucky Draw (SUOZ123) en de Reflecting Time (SUOZ125). De horloges kosten ? 50,- en zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar. Zie voor meer nieuws en info over Swatch Horloge.info/Swatch en Swatch.nl.