De DS1 Automatic collectie is het klassieke mechanische paradepaartje van het Zwitserse horlogemerk Certina. De driewijzer modellen van de collectie (die verder ook uit chronografen bestaat), krijgen nu een uitbreiding in de vorm van een nieuwe look: levendiger maar tegelijk ook meer klassiek.

Het nieuwe aan het design van de Certina DS1 Automatic zit niet in de kast: deze heeft dezelfde fraaie klassieke vorm als voorheen, en ook de aangename diameter van 39 millimeter is onveranderd. Het grote verschil zit in de nieuwe opmaak van de wijzerplaat, die levendiger is doordat deze extra diepte heeft gekregen, en tegelijk klassieker oogt door de gebruikte Romeinse cijfers voor een deel van de indexeringen. De extra diepte is bereikt door een nieuwe guillochering, die onderbroken wordt door hoger gelegen gepolijste banden.


Het ?DS? aan het horloge is het eigen, en van Certina bekende Double Security concept, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1959. Voor moderne Certina?s betekent dit inmiddels o.a. dat het uurwerk extra resistent is tegen schokken, er gebruik gemaakt wordt van krasvast saffier glas, en de kroon, opwindas en bodem hermetisch verzegeld zijn en daardoor minimaal (water)dicht tot een druk van 10 BAR. Aan de Certina DS 1 Automatic kan worden toegevoegd dat het glas gebold en antireflectief gecoat is en er een automatisch ETA 2824-2 uurwerk in de kast huist.


Certina DS1 Automatic


De nieuwe Certina DS1 Automatic is er in drie wijzerplaatvarianten (antraciet, zilver en bruin) en is beschikbaar aan een lederen (? 540,-) of stalen horlogeband (? 570,-). De horloges zijn vanaf nu te koop bij officiële Certina dealers. Kijk op Horloge.info/Certina voor meer nieuws en informatie over het merk en bezoek Certina.com.