Alpina heeft de collectie uitgebreid met een aantal horloges bedoeld voor zeilers én iedereen die houdt van stoere duikhorloges met wat extra?s. De Alpina ?Sailing Collection? bestaat uit twee horloges: één met een witte wijzerplaat en één met een zwarte, waarbij de regatta timer functie de blikvanger is.

Een mechanische regatta timer (of yacht timer) is een horloge met bovenaan de wijzerplaat 5 gekleurde bollen. Deze bollen dienen om de zeiler te informeren over de tijd tot de (vliegende) start van een zeilrace. In de basis is de regatta timer een gewone chronograaf (in dit geval met een gemodificeerd Sellita SW500 chronografen uurwerk), die zo is aangepast zodat de minuten die nog te gaan zijn worden vertoond door grote, makkelijk in één blik af te lezen bollen. De grote centrale secondewijzer telt de laatste secondes af.


De Alpina regatta timers, met referenties AL-880LB4V6  (zwart) en AL-880LS4V6 (wit), hebben een stalen, 300 meter waterdichte kast, die 44 millimeter breed is. De bezel heeft een éénzijdig draaibare kompasroos schaal met graden indeling, voor bepaling van de windrichting. Het automatische uurwerk is te zien door een zichtbodem en heeft een PVD zwart gecoate Alpina-rotor. Omdat Alpina het horloge mede ontwikkeld heeft om de samenwerking met het Italiaanse Extreme 40 catamaran team ?Niceforyou? te onderstrepen, komen de gelimiteerde zeil-chronografen in een speciale doos met daarbij een miniatuur van de Extreme 40 catamaran.


Alpina regatta timer AL-880LS4V6


De horloges komen (binnenkort) aan een rubberen band voor ? 2.450,- en met een stalen milanaise band voor ?2.550,-. Kijk op Horloge.info/Alpina voor meer nieuws en informatie over het merk en bezoek Alpina-Watches.com. Voor meer informatie over het ?Niceforyou? zeilteam kunt u kijken op Nicesailingteam.com.