Tudor maakte in 2009 een intensieve restyling door en begon zich nog meer te presenteren als prestigieus sport horlogemerk. Deze transformatie wordt nu extra onderstreept door de samenwerking met de Italiaanse motorfietsen producent Ducati, waarvoor Tudor de officiële tijdmeet partner wordt. Om de samenwerking te vieren komt Tudor met een speciaal model uit de Fastrider serie, waar de sportiviteit en snelheid vanaf knalt.

Elk merk met een echte en stevige geschiedenis (Ducati en Tudor stammen beide uit 1926) bouwt voort op ervaringen met emblematische modellen uit heden en verleden. Zo heeft Ducati?s motorfiets Monster een vervolg in de Diavel gekregen en heeft Tudor met de Fastrider een nieuwe sportchronograaf na de Oysterdate Chronograph ? nu bekend onder de naam Heritage Chrono (lees Tudor Heritage Chrono: geslaagde heruitgave Oysterdate Chronograph).Het Fastrider model was al een nieuwe introductie tijdens Baselworld dit jaar. De toevoeging van het speciale model met de Ducati-rode wijzerplaat geeft de collectie meteen diepte. De 42 millimeter brede chronograaf wordt aangestuurd door het Tudor kaliber 7753 uurwerk, met een gangreserve van 46 uur. Het stelt de drager in staat korte tijdsintervallen te meten, passend bij motorsport, maar ook langere tijden tot een maximum van 12 uur. De gesatineerd stalen kast heeft op 9 uur een drukker voor het snel verstellen van de datum, gevangen in een schildje. Een leuk detail is de PVD zwarte rand om de drukkers van de chronograaf, die daardoor lijken op de cilinders van een motor.


de vuurrode Tudor Fastrider voor Ducati


De Tudor Fastrider in Ducati rood is er met een stalen of lederen band met vouwsluiting, maar komt het beste tot zijn recht aan een nylon NATO band met drie racestrepen. De prijs van het horloge en de levertijd worden binnenkort aan dit artikel toegevoegd. Zie Tudorwatch.com voor meer informatie over het Zwitserse horlogemerk.