?Drie kilo Panerai, alstublieft?. ?Anders nog iets?? ?Nee dank u, daar kan ik voorlopig wel even mee vooruit?. Het nieuwste boek ?Panerai? (Negretti, De Burton) vertelt in 192 prachtig vormgegeven pagina?s over het 150 jaar oude merk dat aanvankelijk duikinstrumenten maakte, lang geleden het eerste professionele duikhorloge creëerde, maar desondanks pas sinds 10 jaar bekend is bij het grote publiek. Drie kilo horlogegeschiedenis om je vingers bij af te likken.

Van een kleine werkplaats in Florence waar Radiomir en Luminor werden gecreëerd, bracht Panerai het tot lang bewaard militair geheim en uiteindelijk tot een van de meest populaire horlogemerken van vandaag, met een vaste schare trouwe fans over de hele wereld, de Paneristi.


Journalisten Simon de Burton en Giampiero Negretti schreven met liefde het nieuwe boek, dat in juni op de markt kwam. Het is geen uitgave van het horlogehuis zelf, maar desondanks is Officine Panerai enthousiast over het werk, waarin de 150 jaar oude geschiedenis van de geboorte tot en met het huidige succes fraai tot leven wordt gewekt.


Het boek heeft ongeveer de afmetingen van een LP-hoes (32 x 32 cm), staat vol met illustraties en foto?s en is daarmee het meest uitgebreide boek over dit horlogemerk.


?Panerai? kost rond de 120 euro.