De ?Amundsen collectie? is Jørgen Amundsen?s persoonlijke eerbetoon aan Roald Amundsen, één van ?s werelds grootste ontdekkingreizigers aller tijden, en is opgedragen aan iedereen die de moed en het doorzettingsvermogen heeft dromen tot werkelijkheid te willen brengen.

De collectie draait om het ?Solar Navigation System?, een uniek en exclusief navigatiesysteem. Jørgen Amundsen (achterachterneef van Roald Amundsen en creatief directeur van Villemont) kreeg tijdens een expeditie naar de Noordpool het idee om een navigatiesysteem in een horloge in te bouwen, welke het gemakkelijk maakt de hoofdwindstreken (noord, oost, zuid en west) te bepalen ten opzichte van de positie van de zon.


Het ?Arctic Navigation System? is het nieuwste model in de Amundsen collectie. De tweezijdig draaibare (buiten)lunet stelt de gebruiker in staat de windstreken, die aangegeven staan op de (binnen)lunet onder het glas, te vinden. Bij daglicht hoeft men alleen maar de het uur op de 24uurs index van de buitenlunet bij de urenwijzer te plaatsen, het zonnetje op de buitenlunet zal vervolgens staan bij de positie van de zon op dat moment. Bijvoorbeeld om 5 uur ?s ochtend, bevindt de zon zich in het noord-oosten.

?s Nachts helpt een tekening van de sterren op de achterkant de drager het de windstreken te vinden. Op het noordelijk halfrond wijst in het verlengde van de Grote Beer naar de poolster in het noorden. Op het zuidelijk halfrond helpt het zuiderkruis het zuiden te vinden.


Het horloge is verkrijgbaar met een roodgoud en zwart-gecoat titanium kast, als ook in alleen zwart-gecoat titanium, en in roestvrij staal met zwart-gecoat titanium. Dit sportieve horloge is voorzien van een automatisch chronografen uurwerk met een gangreserve van 48 uur en saffierglas.