Roger Khemlani, oprichter van en ontwerper achter het merk Voilà, zal ongetwijfeld weer de aandacht trekken op Baselworld eind deze maand, maar wij krijgen al een preview. Zijn ?Nine? collectie is er speciaal ter gelegenheid van de negende verjaardag van het merk, en ontworpen voor wereldse diva?s, die ook graag weten hoe laat het is op een favoriete plek elders ter wereld.

Voilà, een jong merk dat voet zette in de horlogewereld in 2002, is opmerkelijk met zowel dames- als herenhorloges waarvan de ontwerpen omschreven mogen worden als ?bijzonder gewaagd? (zie bijvoorbeeld de Wooman horloges). Het gros van de modellen, vooral die voor dames, zijn eerder expressieve juwelen die de tijd weergeven, dan dat je bij de vormgeving meteen aan een horloge denkt. Met kleurrijke prints en het gebruik van al even kleurrijke (half)edelstenen is Khemlani duidelijk niet bang van een eventueel schokeffect op de markt.


Het ontwerp ?Nine? is overduidelijk wél een horloge, maar het zou niet uit de Voilà familie stammen als het niet nét weer anders dan anders zou zijn. Roger Khemlani vindt inspiratie bij zijn grote liefde en vrouw Serena, maar ook bij wereldsterren; vrouwen die alleen maar nog mooier lijken te worden met de jaren. Bij zijn nieuwste ontwerp, hyper-vrouwelijk als altijd, weet hij de synergie te vinden tussen vrouwelijk en mannelijk ? yin en yang ? in de gestileerde acht-vorm van de horlogekast die met afmetingen 46 x 38 mm de hele pols bedekt. Symbolisch is ongetwijfeld dan ook dat het Voilá Nine in staal met roze wijzerplaatcijfer ?8? de oneindigheid representeert. In deze vorm zijn twee wijzerplaten gevat, waarvan de onderste ? met subtiele wereldkaart op de achtergrond ? op een tweede tijdzone naar keuze ingesteld kan worden. Zo is de draagster altijd bij de tijd van zowel haar thuisbasis als elders ter wereld.


Zowel de lunetten van beide wijzerplaten als de zogenaamde ?acht? zijn verkrijgbaar in staal (316L) of staal met de zeer slijtvaste en quasi krasresistente PVD coating in goudkleur, bezet met 0.5 tot 1.12 karaat aan saffieren, die de contouren van de bijzondere vorm nog meer tot haar recht brengen. Aan de zijkant staat de naam Voilà bescheiden vermeld. De keuze van roggenleer als materiaal voor het horlogebandje met de natuurlijke geparelde structuur vormt een elegant vrouwelijk geheel. Made in Zwitserland, dat spreekt voor zich, doen twee miniatuur quartz uurwerken (Ronda Cal. 751X2) deze klokjes tikken. En Roger Khemlani zou Khemlani niet zijn als de ?Nine? collectie niet uit heerlijke kleuren zou bestaan; hemelsblauw, zacht anjer-oranje, champagne of carbon.


De Voilà Nine horloges kosten tussen de ? 935,- en ? 1.250,- en zijn voor de Benelux vanaf begin april direct via de website van Voilá te koop. www.voilawatches.com.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn.