Mooiste horloges in Hongkong op Watches & Wonders

Van 30 september tot 3 oktober konden alle zichzelf respecterende horlogemerken zich weer van hun beste kant laten zien op de Watches & Wonders beurs in Hongkong. Het was de derde editie van dit luxe-evenement dat werd georganiseerd door de Fondation de la Haute Horlogerie, en bezoekers konden zich laven aan special edition modellen van alle topmerken, demonstraties aan de werkbanken door echte horlogemakers, lezingen en rondleidingen. Merken die acte de présence gaven in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC) waren o.a. Panerai, Montblanc, Cartier, Piaget, Vacheron Constantin, IWC en Jaeger-LeCoutre. De Watches & Wonders Fair is met deze line-up een voorloper van de SIHH die in januari weer in Genève zal plaatsvinden. Horlogenieuws hightlight enkele speciale modellen die werden uitgebracht voor deze horlogebeurs. Ook aankomende weken zullen we nog teruggrijpen op de nieuwe modellen die op deze beurs werden gepresenteerd.

PORTOFINO HAND-WOUND DAY & DATEIWC Schaffhausen presenteerde de Portofino Hand-Wound Day & Date, de Portofino Automatic Moon Phase 37 en twee nieuwe Portofino Automatic 37 tijdens de Haute Horlogerie beurs Watches & Wonders. De Portofino collectie bevat nu een model met een geavanceerde nieuwe ontwikkeling: een complicatie in de vorm van een grote datum en dag display, de Portofino Hand-Wound Day & Date is een zeer praktisch en tegelijk
esthetisch uurwerk. De Portofino Automatic Moon Phase 37 modellen, met diamant bezette kast, verwelkomen een variant met ingetogen luxe in een gepolijst stalen kast. Daarnaast, presenteerde IWC nog twee horloges met diamanten op de kast, in de Portofino Automatic 37.

PORTOFINO AUTOMATIC MOON PHASE 37Baume-et-Mercier-Clifton-pocketwatch-watches-wondersBaume et Mercier presenteerde maar liefst vier bijzondere modellen, de Clifton Pocketwatch, de Clifton Black en de de Promesse Jade en Promesse Auto. De 18 kt roségouden Clifton 1830 5-minute repeater Pocketwatch komt uit ter gelegenheid van het 185-jarig jubileum van het merk en heeft een diameter van 50 mm.

Het historische model uurwerk zit in een elegante moderne kast. De prijs is nog niet bekend.

Baume-et-Mercier-Promesse-Jade-watches-wondersDe Promesse Jade zal vooral de Aziatische consument aanspreken. Het gelukbrengende jade is verwerkt in een extra lunette ring, waarnaast 61 briljantgeslepen diamanten zijn geplaatst. Het horloge meet 34 mm en zijn 8 exemplaren te koop, ook alweer een symbolisch ‘geluks’getal.

Ook Panerai had veel nieuws te melden. De Radiomir 1940 bijvoorbeeld, die voor het eerst werd uitgevoerd met een automatisch uurwerk. Het nieuwe P.4000 kaliber heeft een gangreserve van 3 dagen en is de nieuwste creatie uit de Officine Panerai manufactuur in Neuchâtel. Opvallend aan het kaliber is de microrotor, duidelijk zichtbaar in de achterzijde. Deze heeft een dikte van slechts 3.95mm. Hij is er in staal € 8.900 of roségoud €19.900.Panerai-Radiomir-1940-automatic-Pam620_watches-wonders

Ook presenteert Panerai een tweetal Luminors 1950 3 Days Titanio DLC in 47 mm. Twee special editions in 300 exemplaren elk in titanium, hebben het originele 1950 kastdesign uit de eerste periode dat dit model werd gemaakt en een P.3000 kaliber, dat met de hand moet worden opgewonden, maar dan een gangreserve heeft van drie dagen. Kopers hebben de keuze uit Arabische of Romeinse cijfers. Prijzen zijn onbekend.

Panerai-Luminor-1950-Pam629_watches-wondersKijk voor meer informatie op www.watchesandwonders.com